Miért nem gyógyítta meg Isten?
Volt egy nagybácsim, csak nagyon kevésszer találkoztam vele, mert a szüleim messze költöztek onnan, még mielőtt megszülettem.
A nagybácsim most halt meg egy éve, mivel nem volt örököse, rám hagyott mindent. Ahogy a házat elkezdtük kipakolni, megtaláltam a régi naplóit. Évtizedeken keresztül írta őket, teljesen megdöbbentett, amit azonban találtam.
Nem tudta senki a családban, de a naplókból kiderült, hogy homoszexuális volt, már egészen kamaszkora óta tudta, de sosem mondta el a családnak.
Nagyon vallásos volt, a naplókból kiderült, hogy sosem volt párkapcsolata senkivel, mert egész életében azért imádkozott, hogy Isten gyógyítsa ki a homoszexualitásból.
Mindemellett borzasztóan magányos volt, leírja a naplóban, hogy neki az a pokol, hogy minden nap az üres házba ér haza, hogy nincs senkije, akivel beszélgethet, vagy akivel az ünnepeket töltse.
Én hívő, kétgyermekes anya vagyok, de őszintén szólva ettől megingott a hitem. El sem tudom képzelni, milyen szörnyű lehet leélni egy egész életet ilyen magányban. Ha nem lenne a férjem és a fiaink, és tudnám, hogy a szexuális orientációm miatt soha nem is lehet senkim, hát valószínűleg nem is akarnék élni egy percig sem tovább.
Hogy lehet ennyire kegyetlen az Isten, hogy embereket ilyen magányra kárhoztat, akkor is, ha azok egy életen át imádkoztak, hogy heteroszexuálisok lehessenek?
Kerdezo, nem olvastam vegig a valaszokat, de en ilyen esetben nem a hitemben inognek meg, hanem abban az egyhazban, amely azt tanitja, hogy a homoszexualis kapcsolat bun.
Nagyon egyutterzek veled es az elhunyt nagybatyaddal. Nekunk heteroknak fogalmunk sincs, mit szenvednek a melegek, még azok is, akik nem vallásosak.
Tudom, hogy sokan nem ertenek velem egyet, de a keresztenyi szeretet pont az jelentene, hogy ne engedjuk, hogy egy embertarsunk igy szenvedjen.
Na igen, valóban az lenne a keresztényi szeretet lényege. Kár, hogy a kérdező magasról fütyült rá, hogy mennyire egyedül van, nem látogatta rendszeresen.
32 vagyok
Na, most vegigolvastam. Hogy ennyi rosszindulat csepegjen az emberekbol, egy egyszeru kerdes miatt - hihetetlen.
Szegeny kerdezo, jol elvettetek a kedvet, hogy meg egyszer feltegyen egy kerdest.
33
De nem az volt a naplojaban, hogy miert nem latogatja az unokahuga, hanem hogy miert nem lehet csaladja, miert kell nap nap utan az ures lakasba hazamennie.
Kerdezo, ha nem lett volna vilagos, en is hivo vagyok. Meg ha nem lennenek olyan egyhazak a foldon, ahol elfogadjak a homoszexualis kapcsolatot, sot hazassagot - de vannak.
Pontosan nem tudjuk mi volt benne, ez nyilván az egyik legnagyobb fájdalma lehetett. Megjegyzem, ha kiéli a homoszexualitását se feltétlen lehetett volna családja abban az időben.
Másrészt a szerető családtagok is tudják valamilyen szinten pótolni az űrt, csillapítani a magányt, sajnos neki nem voltak ilyen hozzátartozói.
36
Mert szerelmes csak férfiba tudott lenni.
"Kár, hogy a kérdező magasról fütyült rá, hogy mennyire egyedül van, nem látogatta rendszeresen."
A nagybátyám édesanyám bátyja volt. Mivel anyukám megismerte apukámat, aki az ország másik felén élt, ezért anyum hozzáköltözött, mikor összeházasodtak. Én már itt születtem, gyerekként néha mentünk meglátogatni, de miután egyetemre mentem meg megházasodtam, nekem is nehezebb volt. Évente egyszer mindig eljutottunk hozzá, de attól még az év többi 364 napján egyedül volt. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekelt az élete, hanem egyszerűen nem rángathattam végig az országon gyakrabban sem a 78 éves nagybátyám, sem a két óvodáskorú gyerekem.
Azért, mert sokak szemében Isten egy abszolút hatalmú uralkodó, akinek minden ember az alattvalója.
Ő elvár, az ember meg örüljön neki, hogy létezik. Neki "hódolat jár, nem bírálat" (Madách).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!