Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az univerzum megszűnik,...

Ha az univerzum megszűnik, akkor is lesz élet?

Figyelt kérdés

Úgy értem a kérdést, hogyha a világegyetemben az univerzumok, a galaxisok megszűnnek, akkor az emberi lélek az megmarad-e? És ha igen, akkor netán egy másik dimenzióban fog tovább élni?

Nemrég láttam egy dokumentum filmet a Youtube-on. Egy tudós azt mondta, hogy az univerzum folyamatosan tágul és előbb utóbb teljesen megszűnik. Igaz nagyon soká, de be fog következni. Ha nem lesznek bolygók, naprendszerek, csillagrendszerek, akkor nem lehet sehol sem testi élet. Na de mi lesz a lelkekkel? Hiszen elvileg a lélek az nem hal meg. Hacsak Isten másképp nem akarja.

2021. aug. 21. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

ha vége a mi univerzumunknak , akkor a lelkeknek is vége, addigra szerintem, mindent tudsz, és mindent láttál, átéltél, tovább nincs.

a multiverzunokban az átjárás energetikailag nem lehetséges.

2021. aug. 21. 20:26
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem, mert ha van lélek, akkor az transzcendens, tehát nem függ az anyagi világtól.
2021. aug. 21. 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Annak az univerzumnak egésze amiben élünk testben, az a fizikai világ része. Véges mind Térben mind Időben. Valahol az örökkévalóságban helyezkedik el ami egy teljesen más dimenzió.
2021. aug. 21. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. Szerintem, ha a világunk megszűnik, lesz helyette egy másik. Talán nem pont ugyan ilyen, de az élet nem szűnik meg. Ez a keresztény ígéret is. Új ég, új föld lesz. Ezt az ígéretet sokan sokféleképpen értelmezik, bár személyes véleményem, hogy a legkézenfekvőbb, hogy szó-szerint egy új világról van szó. Nekem nagyon gyanúsan erre enged következtetni pl. Péter ezen írása:

"De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek. Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, amikor majd az egek lángolva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak! De az ő ígérete szerint új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakik." 2Péter 3:10-13

Vagy Jézus is azt mondta: "Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak." Mát 24:35

2021. aug. 21. 20:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Istennél nincs lehetetlen
2021. aug. 21. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet ettől az univerzumtól független másik univerzum. Honnan tudjuk hogy csak ez van? ld. Man In Black
2021. aug. 22. 11:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi a címe a dokumentumfilmnek?
2021. aug. 22. 13:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nagyon sok hasonló filmet nézek és meg nem mondom a címét.

De megtaláltam az egyiket, amely erről is szól. És magyarul van. Érdemes megnézni!

https://www.youtube.com/watch?v=EjiFEawYn88

2021. aug. 22. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!