Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki miben hisz? Kinek mi a...

Ki miben hisz? Kinek mi a világnézete?

Figyelt kérdés

2021. aug. 19. 22:47
1 2 3
 1/28 Godaime ***** válasza:
61%
Mivel nincs elegendő bizonyíték bármilyen isten létezésére, így én ateistának vallom magam.
2021. aug. 19. 22:49
 2/28 anonim ***** válasza:
41%
Istenhívő vagyok. Majd ha lesz bármilyen hangyányi bizonyíték a nemlétezésére elgondolkodom, hogy változtassak-e.
2021. aug. 19. 22:55
 3/28 Godaime ***** válasza:
49%

". Majd ha lesz bármilyen hangyányi bizonyíték a nemlétezésére elgondolkodom"

Ha csak a keresztény isten nemlétezéséről van szó akkor az könnyű. Már maga a vallás teremtéstörténete is ellentmond a valóságnak. A többibe bele sem megyek, mert reggelig sorolhatnám.

Viszont abban egyetértek, hogy ez még önmagában nem zárja ki egy valamilyen isten létezését. A bizonyítás viszont annak az embernek a kötelessége, aki valami rendkívülit ( ez esetben természetfölöttit ) állít és nem azé, aki ezt joggal megkérdőjelezni.

2021. aug. 19. 23:00
 4/28 anonim ***** válasza:
17%

3 részben viccnek szántam a parafrázist.

Nincs külön "keresztény isten". Ha megfigyelted, a kereszténységnek nem az Ószöv.Genezis - Teremtés könyve a Kezdet (az más vallás). A kereszténységhez ez tartozik a Kezdet és Eredet szempontjából:

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.

Ἐν ἀρχῇ - kezdetében, eredetében (nem időhatározó)

2021. aug. 19. 23:11
 5/28 anonim ***** válasza:
76%
Ateista vagyok. Sokáig hittem a karmában, viszont ahogy öregszem látom azt, hogy vannak emberek akikről tudom nagyon jól, hogy ahol csak tudnak kiszúrnak másokkal, akár unalomból is, aztán mégis összejött nekik az élet. Ami ennél szomorúbb talán, hogy ennek az ellenkezőjét is több esetben láttam már. Szóval én már a karmában sem tudok hinni.
2021. aug. 19. 23:27
 6/28 anonim ***** válasza:

2-4 vagyok, re5: a karma a cselekedeteink tetteink, szándékaink összessége (a szanszkrit ˇkr gyökből ered, tenni, teremteni, csinálni)

Nincs mit "hinni - nem hinni rajta" Viszont azt tapasztalható, hogy mindennek következménye van, ok-okozati láncolatban (karmikus kötelék, szanszkr. karmabandha)

"összejött az élet" - nem tudjuk, mit hoz a holnap.

2021. aug. 19. 23:33
 7/28 anonim ***** válasza:
29%

Tanúsítom hogy nincs màs Isten csak Allah és tanúsítom hogy Mohammed az Ő küldötte volt.

Abdullah

2021. aug. 19. 23:47
 8/28 anonim ***** válasza:
59%
Agnosztikus ateista volnék. Nem vagyok benne biztos hogy semmilyen isten nem létezik, de eddig semmit nem találtam ami számomra hihetővé tette volna a létezését.
2021. aug. 19. 23:57
 9/28 Godaime ***** válasza:
20%

7/

A pedofil Mohammedre gondolsz?

2021. aug. 20. 00:08
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Hiszek Jézusban, mint Megváltóban.
2021. aug. 20. 02:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!