Miért ítélik el a férfi/női homoszexualitást a hívő emberek?!
A kérdésem részben az alábbi kérdésben lévő szavazási állás ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ezért a Bibliát mérőzsinórnak, igazodásnak tekintő keresztények elítélik a homoszexualitást.
Ezzel a kinejelntéseddel bűnt követtél el, hisz: Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess. Ítélkezni elvileg csak istennek van joga.
Ez is nagyon jól bemutatja, hogy mennyire tartják be a szabályokat a "hívek", viszont a homoszexualitást egyből elítélik, mert az nekik nem tetszik.
"Ítélkezni elvileg csak Istennek van joga."
Így van. Isten már elítélte a homoszexualitást, mind az Ó, mind az Újszövetségben. Ezért nekünk keresztényeknek ezt az isteni ítéletet nem szabad megmásítanunk saját ítélkezéseink által.
Ez az Ószövetségben volt érvényben, és csak a zsidókra.
Én, mint újszövetségben hívő pogány-magyar hátterű keresztény, rám két okból sem vonatkozik. Ezért nem jutok a pokolra, Isten a mennyben készít helyet a számomra.
Women should be silent in church. 1 Corinthians 14:34
Women should not teach or hold any position above a man. 1 Timothy 2:12
Slavery is a-ok. Ephesians 6:5-8, Colossians 3:22-24, 1 Timothy 6:1-2, 1 Peter 2:18, Titus 2:9-10
37
Nem vagyok nő, ezek nem vonatkoznak rám.
Rabszolgám nincs, néha takarítónő jár hozzánk a munkahelyi irodában is, és otthon is. Szerintem ezzel nincs baj, ők örülnek, hogy pénzt kapnak a munkájukért, mi pedig örülünk a tisztaságnak.
A homoszexualitás pedig továbbra is illetlen dolog és bűn.
39-es, esetleg valami érv, vagy indok?
Azzal semmire se mész, ha ugynaazt ismétlegeted. Egyikőtök se volt képes egy normális indoklást írni.
Ha gondolod én szívesen írok érveket a homoszexualitás természetessége és elfogadhatósága mellett, bár csak azért, hogy egy alacsony intelligenciával megáldott tapló újfent odahányja utánna a szokásos: "Nem baj, akkor is aberráció és kész" szöveget, értelmetlen lenne leírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!