Nem képmutatás ha egy ilyen életvitelű férfi keresztet hord a nyakában?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok vallásos, ezért kérdem.
Van egy adott férfi aki egy ezüstláncon egy keresztet hord a nyakában. Beszéltem is vele erről azt mondta, hogy azért, mert katolikus és a keresztelőjére kapta mikor kisbaba volt.
De közben nem él visszafogottan. Össze vissza lefekszik mindenkivel, alkalomadtán drgokat is használ. Egyszer hallottam káromkodni Isten nevével. Akkor ez nem képmutatás?
2021. febr. 17. 20:44
1/6 anonim válasza:
Nem Ő az egyetlen, aki ilyet tesz. Ez az ismeret hiánya, vagy a félreinformálás következménye. Képmutatásnak látszik, azonban az ilyen személyek ismeret hiányában gondolják azt, hogy ez helyes.
2/6 anonim válasza:
En egy arany karkotot hordok mar 25 eve, 18. szulinapomra (es ballagasra) kaptam. Az erteke most 200e ft korul lehet, pedig szegeny vagyok. Ez akkor most kepmutatas?
Ha akarod, nevezheted annak, de nekem az emlek cimke jobban tetszik.
Lehet, hogy neki is emlek, tehat nem kepmutatasbol hordja.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem az értékére értettem, hanem a szimbólumra.
2021. febr. 17. 22:50
4/6 anonim válasza:
En sem ertekre ertettem, hanem emlekre.
5/6 anonim válasza:
Nagy Feró is elvileg vallásos, nézd meg hogy beszél, él, káromkodik, erőszakos a stílusa. Nem éppen jézusi, dehát ez van, elfogadjuk. Vagy pl. a roma gyerek, puszilgatja a keresztet, a következő pillanatban meg bicskával hasba szúr. Ilyen a világ.
6/6 anonim válasza:
A papok is kisfiúkat csinálnak fel kereszttel a nyakukban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!