Ha tetszik egy lány vagy férfi és kivágom a szememet, mert a gyülekezet szerint bűn, akkor Istennek tetsző dolgot teszek, vagy az öncsonkítás bűn?
Hogyan kell érteni az alábbi igét?
Károli Gáspár » A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 18. fejezet
8 Ha pedig a te kezed vagy a te lábad megbotránkoztat téged, vágd le azokat és vesd el magadtól; jobb néked az életre sántán vagy csonkán bemenned, hogynem két kézzel vagy két lábbal vettetned az örök tűzre.
9 És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére.
Tényleg kemény mondatok.
Az lehetséges hogy akkoriban ezek a közbeszéd részét képező "kifogások" voltak?
"Nem én akartam, a lábam vitt a bűnös útra" "a galád szemem megkívánta, nem az én hibám", "észre se vettem, és a kezem már el is vette, mit tehettem volna?!"
Oké, elismerem, határeset 🙂
Öncsonkítás.
Jézus nem szó szerint gondolta, mivel az életed a tested Istentől kapott ajándék, nem rongálhatod, még ilyen ürüggyel sem.
Jézus azt tanácsolta a követőinek, hogy váljanak meg bármitől, ami a botlásukat okozná, még akkor is, ha az olyan értékes, mint a kezük vagy a szemük.
Így utalt rá, hogy ne engedjük, hogy olyan testrészeink, mint a kéz vagy a láb, a szem megbocsáthatatlan bűnbe vigyenek minket. Tegyünk erőfeszítéseket, hogy elfordítsuk a tekintetünket, hiszen a Testünk tagjait mi uraljuk és nem fordítva.
"Hogyan kell érteni az alábbi igét?"
Úgy, hogy jobb elviselni bármilyen kárt ahelyett, hogy az üdvösséged veszítsd el inkább. És az 1. válaszoló írta meg a megoldást. Akkoriban ezzel a hasonlattal értették meg a legjobban, amit Jézus mondani akart
"De ha kiszúrod a szemed és levágod a lábad, akkor mehetsz amerre látsz?"
Ez az év mondata! :-) :-) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!