Miért ítélik el a férfi/női homoszexualitást a hívő emberek?!
A kérdésem részben az alábbi kérdésben lévő szavazási állás ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ugyan miért?
Felhoztál néhány ide egyáltalán nem kapcsolódó példát. Erre válaszoltam és leírtam, hogy miért rosszak a példáid.
Nem rosszak a példáim, csak nem érted.
Kitaláltad, hogy egy tényező alapján vizsgálod őket és mivel ott sikerélmény fogadott, a többi már nem is érdekel.
Ez elég gyerekes.
Hozhattam volna sok mást is, például azokat, akik kerti csapra verik ki, mert a kerti csap izgatja.
Azzal se árt senkinek, ha ráveri a kerti csapra, mégis elmebajos az ilyen.
Az egész dolog hátterét, jelentősségét érdemes megvizsgálni. Az Írások szerint a házasság/férfi-nő kapcsolat szellemi rendet jelképez. A hűséges menyasszony, a parázna feleség, stb. mindig az Istenhez, pontosabban az Ő Felkentjéhez való viszonyt ábrázolja ki. Ha így nézzük (a férfi a szellemi hatalom, a nő a megváltásra szoruló ember), akkor jobban érthető, milyen negatív tartalmakat hordoz, ha pl. egy nő egy másik nőt választ fejéül.
Természetesen mindez kizárólag az Isten népe számára iránymutatás és tanítás. A társadalmi megítélés nem alapozhat erre, a világi házasélet - mint minden más területe az emberek létének - nyilván a törvénytelenség állapotában van, és ebbe az egyháznak semmi beleszólása nincs. Aki nem hívő, azt csinál az ágyban, amit akar.
No mixed fabric in clothing. (Leviticus 19:19)
Haircutting and shaving is forbidden. (Leviticus 19:27)
Nem szabad két féle anyagbol ruhát csinálni.
Nem véghatsz hajat és nem borotválkozhatsz.
A kérdésre a válasz egyszerű.
A Biblia elítéli mind a férfi homoszexualitást, mind a női homoszexualitást, leszbikusságot. Lásd Róma levél első része.
Ezért a Bibliát mérőzsinórnak, igazodásnak tekintő keresztények elítélik a homoszexualitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!