Miért ítélik el a férfi/női homoszexualitást a hívő emberek?!
A kérdésem részben az alábbi kérdésben lévő szavazási állás ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Azért mert Isten is ugyanígy tesz. A homoszexuális kontaktust legalàbbis biztosan.
Abdullah
Én tettem fel a csatolt kérdést és, ha nem gond, akkor megpróbálnék válaszolni a saját szemszögemből.
Szerintem sokkal inkább a régi időkben kell keresni erre a magyarázatot. A vallás régen a közélet szerves részét képezte, hatalmas befolyása és hatalma volt. A vallás mondta meg, hogy mi az elfogadott, mi a norma. Sok tudóst végeztek ki, mert nem értett egyet az egyház által népszerűsített teóriákkal (pl. a Napközpontúság, vagy a gömbölyű -pontosabban geoid- alakú Föld elmélete). Az én véleményem az, hogy egy a vallás által kiötlött eszme a homofóbia is. Nyilván kialakult párhuzamosan is, hisz, ha valami létezik, akkor lesznek olyanok, akik azt ellenzik, legyen szó bármiről. Viszont a vallás kezdte a homofóbia széleskörű propagálását. Ők terjesztették el az egyszerű európai és Nyugat-ázsiai nép körében, ahogy a amerikaiak, a távol-keletiek és az afrikaiak körében is, a gyarmatosítás során. Ez szerintem csak egy olyan eszme volt, amit felkarolt a kereszténység Isten nevében, ám valójában amiatt, hogy növeljék a szaporulatot (ami egy olyan korban, amikor mindenféle betegség és háború ritkította a népet, elég fontos volt).
Az, hogy ez a modern korba hogyan jött át, az valószínűleg a vallás hatalmában keresendő. Olyan széleskörben terjesztette el és gyökerét vetette ennek az eszmének, hogy berögzült az emberek mindennapjaiba és fennmaradt, mint szokás.
Természetesen ezzel lehet vitatkozni. Elismerem, jogosan. A valós okot sosem fogjuk biztosan megtudni. Minden elmélet csupán spekuláció.
Nem elítélem, hanem nem érthetek egyet vele.
Ahogy Abdullah is írta, Isten ítéli el.
Isten nem szelektál az erkölcsi elvek között, és nem tesz különbséget bűnök között. A parázna, a gyilkos, a tolvaj, a hazug, stb, egyszerre vannak említve, egy versben. Isten törvénye, nézőpontja alapján, nem lehetnek részesei az Ő családjának.
Érdekes, hogy többször írtuk már, hogy ezen lehet változtatni, mert ír róla a Biblia. Ugyan is Jézus idejében is éltek ilyen emberek, de felhagytak ezzel az életformával Krisztusért.
Ez azt jelenti, hogy nem lehetetlen, mert akkor nem lenne leírva.
Lehetetlent Isten pedig nem kíván.
Minden elhatározás, és akarat kérdése.
3-as, a csatolt kérdésben leírtam a saját tapasztalataimat a változtatási próbálkozásokról. Engem teljesen tönkretett, hogy megpróbáltam magamon változtatni. Mire feleszméltem, hogy nem velem van a gond, addigra már az öngyilkosság peremén egyensúlyoztam.
Szerintem felelőtlenség valakit arra kérni, hogy kérdőjelezze meg a saját érzéseit és próbálja meg megváltoztatni magát, azért mert másoknak csak úgy felel meg. Az életben nem kell mindenkinek megfelelni, nem is lehet.
Nagyrészt egyetértek a 3-as keresztêny vàlaszolóval.
Nem bíràlhatjuk felül Isten törvényeit.
Allah mindennek tudója és bölcs.
Abdullah
A Biblia nem beszél a homoszexualitás biológiai okáról, de elismeri, hogy vannak olyan jellemvonások és tulajdonságok, melyek mélyen belénk ivódtak. A Biblia mégis azt mondja, hogy bizonyos viselkedésformákat, mint például a homoszexuális tetteket, kerülnünk kell, ha szeretnénk élvezni Isten helyeslését
A Biblia méltósággal ruházza fel az embereket, azt állítva, hogy képesek uralkodni a vágyaikon. Az állatokkal ellentétben az emberek dönthetnek úgy, hogy nem teszik meg azt, amire az ösztöneik hajtanák őket.
Kérlek figyeld meg: A Biblia például említ férfiakkal háló férfiakat, majd hozzáteszi, hogy „ilyenek voltak némelyek közületek”.
Amikor a Biblia azt mondja, hogy „ilyenek voltak némelyek közületek”, vajon arra utal, hogy a korábban homoszexuális embereknek soha többé nem voltak semmilyen homoszexuális vágyaik? Nem valószínű, hiszen a Biblia erre is figyelmeztet: „mindig szellem által járjatok, és egyáltalán nem fogtok testi kívánságot véghezvinni”
Figyeljük meg, mit mond a Biblia! Nem azt, hogy a keresztényeknek megszűnnek a helytelen vágyaik, hanem hogy elhatározzák, hogy nem teszik meg azt, amire vágynak. A keresztények megtanulják féken tartani az ilyen hajlamaikat, és nem időznek olyan gondolatokon, melyek helytelen tettekhez vezetnek
Egy homoszexuális hajlamú ember is képes befolyásolni, min gondolkodik, mint ahogyan bármilyen más rossz hajlamát is meg tudja fékezni, például a dühkitörésre, házasságtörésre vagy kapzsiságra való hajlamát
Azért, mert a hit szerint nem normális, hanem elmebetegség, de ha szigorúan vesszük, akkor sok minden más is az.
Mondjuk meg is van mindennek az eredménye.
Igazából, aki nem úgy el kb, mint a navik az Avatar-ban, tehát harmóniában a természettel, az egy eltévedt bárány.
Mondjuk van benne valami, hiszen hogy lehetne már az normális, hogy valaki seggekben túrkál, más lábujjakat szopkod, egyesek a kecskével csinálják.
Ezek az emberek sérültek, ugyan úgy, mint azok, akik naphosszat vásárolnak, mert ez okoz nekik boldogságot vagy az, ha másokat bánthatnak.
Tudnám sorolni, érti, aki érti.
Viazont a dühkitörés és a kapzsiság nem okoz örömöt és általában az illető saját magáról alkotott képében negatívumként tünteti fel őket, ahogy a házasságtörést is, ami csak egy rövid ideig okoz örömöt. Valamint ezek közül mindháromnak negatív hatása van az illetőre és másokra is.
A homoszexuális vágyak kiélése jó esetben örömöt okoz, ami hosszútávú és nem árt senkinek sem.
Így az ember csak saját magának árt, azzal, ha elfolytja a vágyait. Pedig, ha Isten mindenkinek jót akar, akkor nem kérne olyasmit, ami árt. Úgyhogy ez az egész paradox mód nem stimmel.
4
"Az életben nem kell mindenkinek megfelelni, nem is lehet."
Nem mindenkinek, hanem Istenről beszélünk, és az általa felállított erkölcsi elvekről.
A 6-os válaszomban leírtam, hogy az embernek van méltósága, és tud magán uralkodni, mert nem ösztön lény, mint az állatok.
Azt is leírtam, hogy a helytelen vágyak nem megszünnek, hanem elhatározás alapján féken lehet tartani, mint minden más hajlamot.
Lásd Ádám tökéletes volt, még is engedett a vágyainak, nem uralkodott felettük. Mennyivel inkább érvényes ránk tökéletlen emberekre.
Gondolod mások nem küzdenek valamilyen tökéletlenséggel? De bizony.
DE elhatározták, hogy uralkodni fognak a rossz dolgok felett.
Kereszténynek lenni erőfeszítést kíván. Jézus soha nem mondta, hogy a halála által automatikusan mindenki megmenekül.
(Lukács 13:23, 24) . . .„Uram, kevesen vannak-e, akik megmenekülnek?” Ő ezt mondta nekik: 24 „Megfeszített erővel küzdjetek, hogy bejussatok a szűk ajtón, mert – mondom nektek – sokan igyekeznek majd bejutni, de nem tudnak.
8.
Attól még egy kib aszott seggturkász vagy, aki nem bírja felfogni, hogy rohadtul elgurult a gyógyszer, ha egy szaros segglyuk okoz neked olyan nagy örömöt.
És most írd le, hogy látens homokos vagyok én is meg mindenki, mert most ez a rész jön.
Szerencsétlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!