Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek istenben?

Hisztek istenben?

Figyelt kérdés
Ha gondoljátok azt is leírhatjátok, hogy miért igen vagy miért nem.

2020. dec. 26. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
77%

Nekem nincs hitem. Tehát az érvelésed és következtetésed érvénytelen.

Az ateista ember nem a semmiben hisz. Az ateizums a hit hiánya. Az ateizmus annyira vallás, mint amennyire a cölibátus szexpóz, a kopaszság hajviselet.

2020. dec. 30. 15:09
 52/76 anonim ***** válasza:
12%
Mindenkinek van hite, ez tévedés, neked is van.
2020. dec. 30. 16:04
 53/76 anonim ***** válasza:
100%

De nem VALLÁSOS hite!

Az nincsen mindenkinek!

2020. dec. 30. 16:05
 54/76 anonim ***** válasza:
Ehhez idő kell.
2020. dec. 31. 00:48
 55/76 anonim ***** válasza:

Én ateista vagyok egyáltalán nem hiszek Istenben nem értem azt hogy miért jó az embereknek azt hinni hogy minket csak megalkotott valami mivek ezzel az emberi értékek/élet jelentőségét veszti mivel csak egyfajta rabszolgák vagyunk az Isten számára akik istenítik imádkoznak hozzá na én egy ilyen valamit (ami nemmellesleg valszeg nem is létezik) nem fogok követni.

Ott vannak a parancsolatok pl "szeresd felebarátodat" ó persze szeressem azt pl aki mit tudom én megölte az egyik rokonomat igen majd önzetlenül oda megyek hozzá hogy ne aggódj nem haragszom rád!? De ott van pl az egyház akik a saját "törvényeiket" nem tartják be ugye a "ne ölj" kik is ölték meg azokat akik nem hittek Istenben vagy más istenben hittek a keresztények.

A keresztény hitűek dobmatikusan hisznek abban ami elcseszi az életüket.

2021. jún. 11. 13:30
 56/76 anonim ***** válasza:

"nem értem azt hogy miért jó az embereknek azt hinni hogy minket csak megalkotott valami"

Nem értem, miért jó az embereknek azt hinni, hogy mi csak szimplán állatok vagyunk, és nem vagyunk több egy rakás romlandó húsnál, akiknek semmi nincs a halál után, mivel ezzel az emberi értékek/élet jelentőségét veszti.

"mivel csak egyfajta rabszolgák vagyunk az Isten számára"

Tehát akkor most döntsd el, hogy nem létezik Isten, vagy pedig létezik és Te pedig a rabszolgájának érzed magad. Amúgy meg miért lennél rabszolga? Fizetség nelkül dolgoztat az Isten?

"na én egy ilyen valamit (ami nemmellesleg valszeg nem is létezik) nem fogok követni."

Ha kijelentem valakiről, hogy én őt követem/vagy nem követem, akkor ezzel azt is mondom, hogy számomra ő létezik. Hiszen aki nem létezik, annak értelemszerűen nem gondolkodom a követéséről.

"ó persze szeressem azt pl aki mit tudom én megölte az egyik rokonomat"

Mikor lesz neked jobb? Ha egész életedben gyűlölöd őt és felemészt a harag, vagy pedig ha megbocsátasz, és Istenre bízod a sorsát? Isten nem mondta, hogy nem haragudhatsz sekire. Azt mondta, hogy bocsáss meg az ellened vétkezőnek, ahogy Isten is megbocsát neked, amikor ellene vétkezel.

"De ott van pl az egyház akik a saját "törvényeiket" nem tartják be"

Az az egyház dolga. Amikor Isten elé kell majd állni, az nem lesz mentség, hogy más sem tartotta be.

"A keresztény hitűek dobmatikusan hisznek abban ami elcseszi az életüket."

Dogmatikusan hinni? Azt hogyan kell csinálni. Nekem a kereszténységem nem ceszte el az életemet. Sőt, ez hozta helyre.

2021. jún. 11. 14:53
 57/76 anonim ***** válasza:

"Nem értem, miért jó az embereknek azt hinni, hogy mi csak szimplán állatok vagyunk, és nem vagyunk több egy rakás romlandó húsnál, akiknek semmi nincs a halál után, mivel ezzel az emberi értékek/élet jelentőségét veszti."

Hmmm valahogy sokkal jobb azt tudni hogy mi saját magunktól nem valami olyantól függünk aminek a létezését csak a biblia meg egy két ember bizonyítsa.

" Te pedig a rabszolgájának érzed magad. Amúgy meg miért lennél rabszolga? Fizetség nelkül dolgoztat az Isten?"

Nem én nem azt állítottam hogy azok vagyunk de ha létezne isten akkor ez lenne le is írtam lejjebb hogy miért.

"Mikor lesz neked jobb? Ha egész életedben gyűlölöd őt és felemészt a harag, vagy pedig ha megbocsátasz, és Istenre bízod a sorsát? Isten nem mondta, hogy nem haragudhatsz sekire. Azt mondta, hogy bocsáss meg az ellened vétkezőnek, ahogy Isten is megbocsát neked, amikor ellene vétkezel."

Itt ez alatt a kérdés alatt is volt egy bizonyos kommentelő 2 mondatot írt és máris kiderült hogy egy brutálisan rosszindulatú ember aki öntudatlanul az.

" Az az egyház dolga. "

Nem. Ők hirdetik/hirdették azt hogy ugye" ne ölj" stb így ez elég álszent dolog.

"Dogmatikusan hinni?"

Gondolom tudod mi az a dobmatikus. Az hogy valaki(k) minden áron az ő igazukat vagy inkább pl a vallásuk szabályait követik. És a legtöbb hívő ezt csinálja.

2021. jún. 11. 15:13
 58/76 anonim ***** válasza:

"Hmmm valahogy sokkal jobb azt tudni hogy mi saját magunktól nem valami olyantól függünk aminek a létezését csak a biblia meg egy két ember bizonyítsa."

Nekem pedig azt jó tudni, hogy nem egy véletlen baleset az ember, hanem annak az Istennek a teremtése, aki a világmindenséget létrehozta. Aki annyira szereti az embert, hogy lejött a világba, hogy meghalhasson érte.

"de ha létezne isten akkor ez lenne le is írtam lejjebb hogy miért."

A leírtak közül egyikből sem következik a rabszolgaság.

"Itt ez alatt a kérdés alatt is volt egy bizonyos kommentelő 2 mondatot írt és máris kiderült hogy egy brutálisan rosszindulatú ember aki öntudatlanul az."

Tehát azért tartasz engem rosszindulatúnak, mert a megbocsátást részesítem előnyben az örök haraggal szemben, ami egyébként semmilyen pozitívummal nem rendelkezik, sőt csak hátránya van. Ha örökre haragszol a gyilkosra, vissza fog térni az életbe a meggyilkolt rokon? Nem. Ha örökre haragszol a gyilkosra, akkor attól a gyilkosnak rosszabb lesz egy picivel is? Több büntetést fog kapni? Nem. Senkinek nem lesz sem jobb, sem rosszabb, csakis magadat emészted fel. Rohadt nehéz, sok időbe telik, de muszáj elengedni.

"Nem. Ők hirdetik/hirdették azt hogy ugye" ne ölj" stb így ez elég álszent dolog."

Még egyszer leírom: amikor Isten előtt felelnünk kell a bűneinkért, akkor az nem lesz mentség, hogy "az egyház sem tartotta be". Lehet, hogy az egyház nem tartja be, de attól függetlenül te még be tudod tartani. Az nem mentség, hogy más sem tartotta be.

"Gondolom tudod mi az a dobmatikus."

Nem tudom, mi az a dobmatikus. Én csak a dogmatikus szót ismerem.

"Az hogy valaki(k) minden áron az ő igazukat vagy inkább pl a vallásuk szabályait követik."

És ezzel mi a probléma? Te is a saját belátásod és értékrended szerint élsz, nem?

2021. jún. 11. 17:12
 59/76 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, mi az a dobmatikus. Én csak a dogmatikus szót ismerem"

Jó elismerem ezt rosszul írtam le de ez előfordul

Azzal nincs baj amíg a saját vallásuk szabályai szerint élnek de attól kezdve hogy ez rossz hatással van a környezetükre igenis baj ott van példának a feminizmus egy jó dolog de mikor sok nő átmegy femináciba az már nem a legjobb dolog ugyan ez a vallásnál amíg maguk követik addig azzal sincs baj de mikor már rá akarják erőltetni másra erre pedig példa az iszlám vallás az arab embereknek elő van írva a Koránban (ami ugye az ő bibliájuk) hogy minden áron terjesszék ez pedig sokszor terrorizmusba megy át.

Hidd el pl én nagy magyar vagyok mindig próbálom az orzságunkba keresni a jót és rossz belegondolni hogy miken mentünk keresztül ennek hangot is adok de nem elfogultan itélem meg a dolgokat látom a hibáit és nem próbálok kibúvót keresni tudom hogy mi mavyarok is követtünk el olyan szörnyűségeket amiket nem kelett volna.

Én felpontozlak mert ez a lepontozgatás ovodás szint elfogadom a véleményed és addig jó amíg tudunk értelemsen érvekkel "vitatkozni"

Tényleg én azt hogy Isten létezik csak egy mindent megdöntő bizonyítékkal tudnám elhinni de sajnos olyan nincs a tudomány pedig az evulúcióval már kapcsolatban sokmindent bebizonyított.

2021. jún. 11. 19:16
 60/76 anonim ***** válasza:

"Jó elismerem ezt rosszul írtam le de ez előfordul"

Persze, ne vedd kötözködésnek, csak kétszer is úgy írtad le, és azt hittem, hogy esetleg másról beszélsz, mint én. De így már értem.

"de mikor már rá akarják erőltetni másra erre pedig példa az iszlám vallás az arab embereknek elő van írva a Koránban (ami ugye az ő bibliájuk) hogy minden áron terjesszék ez pedig sokszor terrorizmusba megy át."

Így van, ez egy nagyon nagy baj.

"Hidd el pl én nagy magyar vagyok mindig próbálom az orzságunkba keresni a jót és rossz belegondolni hogy miken mentünk keresztül ennek hangot is adok de nem elfogultan itélem meg a dolgokat látom a hibáit és nem próbálok kibúvót keresni tudom hogy mi mavyarok is követtünk el olyan szörnyűségeket amiket nem kelett volna."

Bár mindenki ilyen belátó lenne.

"Tényleg én azt hogy Isten létezik csak egy mindent megdöntő bizonyítékkal tudnám elhinni"

Kézzelfogható bizonyítékot sose fogsz látni. Isten nem anyagi lény.

"a tudomány pedig az evulúcióval már kapcsolatban sokmindent bebizonyított."

Én az evolúciót elismerem, mint fejlődési folyamatot. Tudom, bugyuta példa, de pl. a selyemhernyóból lepke lesz, ez is egy fejlődési folyamat. Vagy ebihalból béka. De nem ismerem el az evolúciót, mint eredetelméletet. Rengeteg kérdéses dolog van az evolúcióval kapcsolatban, amire semmilyen válasz nincs, vagy annyi a válasz, hogy "csak úgy". Pl. nem tudják megmondani, hogy az miért csak az ember tud beszélni. Rengeteg elmélet van a beszéd/a nyelv keletkezésére, de azt egyetlen elmélet sem tudja megmondani, hogy miért csak az ember beszédképes.

2021. jún. 12. 00:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!