Ateisták! Miért nem hisztek Istenben?
Mert nincs rá tényleges bizonyíték. Kb ennyi a dolog. Meg ugye bibliában is van ellentmondás, azokat is csak emberek írták. De legfőképp a kézzelfogható tudományos bizonyíték hiánya.
(Nem ateista vagyok, de ezt megértem)
Mert nem ad semmit.
A világ müködik, úgy ahogy van.
A vallásos emberek szerint ehhez kell valaki, aki létrehozta, mert önmagától nem keletkezhet semmi. Ha ezt elfogadom, akkor a következö kérdés, hogy akkor isten honnan van, öt ki készítette?
Ha meg isten keletkezhetett a semmiböl, akkor a világ is, ezért egy istent feltételezni értelmetlen és fölösleges dolog.
Ezért teljesen logikátlan az, hogy lehetne isten, és ahhoz, hogy a világot meg a müködését valamennyire megértsük, teljesen fölösleges.
A másik meg, hogy a biblia istene minden, csak enm jóságos, bölcs és okos, hanem ennek ellenkezöje, csak végig kell olvasni a bibliát. Az emberekkel legyilkotat másokat, az embereket kínozza, beteggé teszi, az emberek meg átverik, becsapják. Ez nem egy mindenható isten képe, hanem egy szánalmas alaké, aki nagy akar lenni, csak nem sok sikerrel.
Nem vagyok ateista, tisztában vagyok vele, hogy az ember akaratlan is hisz valamiben, ezt nem tudom kizárni, de tudom hogy nem reális hogy létezik.
Pszichológiailag teljesen szügségszerű volt, hogy az állatból öntudattal rendelkező egyénné fejlődő embernek, kialakuljon valami istenképe, vagy hitvilága.
1. Nem neveltek hívőnek.
2. Nem látok benne értelmet.
3. Jobb szeretem a bizonyított dolgokat.
4. Semmi olyat nem tud adni egy vallás, amit más módon ne tudnék magaménak.
5. Nem értek egyet a tanai egy részével és a történelem során is inkább kárt okozott az én véleményem szerint.
A fentiek ellenében semmi gondom azzal, ha valaki hívő, amíg nem próbálja másra ráerőltetni a hitét. Az egyik legjobb barátnőm is hithű keresztény, volt is, hogy elmentem vele misére. Az egyetlen, amit tisztelni tudok a kereszténységben, a rengeteg művészeti alkotás, amit neki köszönhetünk.
19/L
- Mert nem tesz igazságot úgy, hogy megvan hozzá a hatalma. (vagy játszik velünk)
- Mert a világ látszólag nélküle is működik és az élethez más kell, mint ellentétes jóslatok elhívése.
Remélem meggyőzöl, hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!