Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Miért nem hisztek...

Ateisták! Miért nem hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Katolikus lány vagyok. Kíváncsi vagyok hogy Ti miért nem hiszek Istenben. Szívesen meghallgatnálak titeket és elolvasnám a történeteiteket akár privát üzenet formájában, akár itt a kérdés alatt is.

2020. ápr. 9. 21:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
74%
Én agnosztikus vagyok,és mint ilyen,nem állítom biztosra,hogy nincs...viszont a fő problémám nem is a létével van,hanem azzal,hogy ha esetleg létezne,se értenék egyet bizonyos döntésével. És szerintem ezzel sok ateista is így van,nem lenne elég csupán elfogadniuk a létezését,sokunknak a döntéseit is el kéne fogadjuk.
2020. ápr. 10. 12:25
 22/29 Mojjo ***** válasza:
89%
@20: Akkor Isten miért teremtette a Paradicsomot tökeletesre?
2020. ápr. 10. 12:39
 23/29 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező!

Nézd meg, hogy lepontozták a kedves hittestvéreid azt, hogy a #19-ben egyáltalán mertem kérdezni.

Szerinted ezek után létezik ez az isten?

Ha igen, én akkor sem szeretnék ilyen emberek közé tartozni!

2020. ápr. 10. 12:45
 24/29 anonim ***** válasza:
4%

Egy példabeszédről beszélsz...

Egy példabeszéd még egy hívő számára sem szószerint értendő...

A paradicspm nem létezik, és soha nem is létezett...

2020. ápr. 10. 16:38
 25/29 Mojjo ***** válasza:
91%
@24: Akkor a bűnbeesés sem létezett?
2020. ápr. 10. 16:40
 26/29 anonim ***** válasza:
78%
Lassan kiderül hogy Isten se.
2020. ápr. 10. 16:45
 27/29 anonim ***** válasza:
80%

Azért vagyok ateista, mert gyerekkoromban nem kaptam indoktrinációt (nem verték belém, hogy féljek valamelyik istentől), felnőttként pedig nem találtam meggyőzőnek egyik vallás bizonyítékait arra nézve, hogy az általuk létezőnek tartott isten valóban létezne.

Az ateisták egy jelentős része nem ilyen szerencsés, sokan azért válnak vallásos emberből ateistává, mert rájöttek, hogy az egész életükben hitt dogmák ellentmondásosak, tarthatatlanok egy gondolkodó, szkeptikus ember számára. Az egyik legjobb módszer arra, hogy magad is ateistává válj, ha (tényleg) elolvasod a Bibliát.

Így tehát ateista vagyok, amíg meggyőző érvet nem nyújt bárki is, addig nem hiszem el a létezését ezeknek az isteneknek.

Tulajdonképpen te is ateista vagy legalább 2000 istenség tekinketében. A különbség köztünk csak annyi, hogy én eggyel több istenben nem hiszek. Te vajon miért nem hiszel Zeuszban, Apollóban, (lásd még: [link] Biztosan tudod, hogy az ős-zsidók többisten-hívők voltak, csak szépen lekoptak vagy egybemosódtak, ennek nyoma látszik a Bibliában is (lásd: 10 parancsolat).

A véleményemmel nem kívánok értékítéletet megfogalmazni (bár vissza se fogtam magam túlságosan), csak a kérdésedre válaszoltam, legjobb tudásom szerint.

Minden embert tisztelettel kezelek, függetlenül attól milyen vallásban élik le az életüket.

2020. ápr. 10. 18:02
 28/29 anonim ***** válasza:
79%
Kinek szúrta a szemét ennyire a kommentem? Szerintem a kérdésre válaszoltam. Vagy ez azért lett feltéve,hogy sorba le lehessen pontozni?
2020. ápr. 10. 20:17
 29/29 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen jól is válaszoltál. De ebben a rovatban általában nem azt pontozzák, hogy mennyire hasznos a válaszod, hanem azt, hogy mennyire egyezik a saját véleménnyel.
2020. ápr. 10. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!