Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek istenben?

Hisztek istenben?

Figyelt kérdés
Ha gondoljátok azt is leírhatjátok, hogy miért igen vagy miért nem.

2020. dec. 26. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
7%

A Teremtőben, legyen akármi, vagy akárki, hiszek.

Nem tudom, de hiszek.

És még abban, hogy jó is, rossz is visszaszáll rád. Hiszem. Ez isten, ki tudja?

Nincs isten,van isten, ki tudja?

Nincs isten, van isten, ki hiszi?

2020. dec. 26. 12:55
 32/76 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat 24es elszaladt velem a ló csak úgy mint veled:) 29 voltam.
2020. dec. 26. 12:58
 33/76 anonim ***** válasza:
69%

"mi nem vilagos azon hogy a gyerek jobb helyen van?"

"dühös vagy, de ő most a legboldogabb ♡"

Szerintem akkor öldössük le az összes csecsemőt, segitsünk nekik, hogy mind arra a jobb helyre kerülhessenek és ők lehessenek a legboldogabbak.

2020. dec. 26. 13:13
 34/76 anonim ***** válasza:
29%

Tisztelt 33.

Azért ezek a szavak lehet hogy egy ici- pici vigaszt is nyújthatnak idővel. Mert nem tudhatja senki, hogy nem így van e.

2020. dec. 26. 13:19
 35/76 anonim ***** válasza:
74%

#30: Kedves Zitus!

A válaszod tele van öntelt magabiztossággal és önellentmondásokkal, amiket csak egy hívő képes rebbenéstelen szemmel kimondani.

Ha Isten tökéletes (mindentudó) lenne, tudta volna előre, hogy így lesz és tett volna ellene (omnipotens). Nem tudta vagy nem akart tenni ellene.

Isten "áldozata", miszerint a gyerekét (még csak nem is saját magát) megöleti, nem igazi áldozat. Hiszen a sztori szerint rögtön utána fel is támadt és istenként élt tovább. Ki ne akarna ilyen halált, ami után mindenható hatalommal felruházva élhet tovább? És ki ne áldozná életét (véglegesen, újjászületés lehetősége nélkül) csak azért, hogy utána megszűnjön a bűn és a szenvedés a földön? Egyik sem szűnt meg Jézus "halálával".

Az Újszövetség olvasása nem segít hozzá, hogy valaki visszakaphassa halott rokonait. Abban segít, ha őszintén olvassa az ember, hogy ateistává váljunk mindannyian felismerve benne a sok szörnyűséget, amit le akarnak tolni a torkunkon.

2020. dec. 26. 16:22
 36/76 anonim ***** válasza:
56%

Mivel a halál nem volt Isten "tervében"

Tehát akkor nem mindenható.

2020. dec. 26. 16:39
 37/76 anonim ***** válasza:
80%

"Mivel a halál nem volt Isten "tervében""

Ez hülyeség, akkor miért teremtette meg?

2020. dec. 26. 16:46
 38/76 fuzy ***** válasza:
44%

Kedves Kérdező!

Azt kérded, hogy van-e Isten? Hidd el, hogy van. Olyan emberként írom ezt, mint aki ateistaként nőtt fel, nősült meg,vált el és maradt egyedül az életben. Most 57 éves vagyok, és 40 évesen tanultam meg a Miatyánk imát, miután kapott egy lelki pofont egy kolléganőjétől, akit megsértett a hitében. (Egyszerűen megkért, hogy menjek ki az irodából)Csodálkoztam, hogy a hitéért a barátságunkat is feldobja. Kíváncsi lettem, hogy mi is ez a hit, mit akar az emberektől, stb. Hiába kérdeztem, nem adott semmi útmutatást, csak annyit mondott , menjek el misére. Sok mindenre rájöttem, amióta hiszek Istenben. A válaszokat akkor kapod meg, amikor megértél annyira, hogy megérted. (A gyümölcsöt nem április-májusban szedik, hanem amikor beérett)

1. Ne mások szemüvegével akard látni a világot, mert torz képet kapsz.(egy távollátó szemüveggel nem lehet könyvet olvasni).

2. Ne ítélkezz senki felett, mert nem tudod milyen környezetből jön, milyen kultúrháttérrel rendelkezik, milyen utat járt be, és hová tart.(Főleg Isten felett ne tedd)

Ez csak az első két legfontosabb, amit ha sikerül egy kicsit is betartani(ne gondold, hogy nekem is mindig sikerül, mert nem igaz)sok őrlődést elkerülsz. Fogadd el, hogy mindenkinek megvan a saját keresztje, ha tudsz segíts neki, ha nem ne tedd nehezebbé.

Hidd el, hogy erre a hozzászólásra fogok kapni hideget-meleget,ahogy mindenki a saját szemüvegén keresztül megítéli majd.

2020. dec. 26. 18:31
 39/76 anonim ***** válasza:
83%

"Természeti törvény: intelligencia csak intelligenciától származhat"

ööö... nem, nincs ilyen természeti törvény. Egyébként ha így van, akkor nyilván az istent is teremtenie kellett valakinek.

2020. dec. 26. 18:44
 40/76 anonim ***** válasza:
74%
Hát, nem tudom, hogy ez hideg-e, vagy meleg, de a kérdező nem útmutatásra volt kíváncsi, hanem hogy ki hisz és ki nem hisz. A más szemüvegéről meg csak annyit, hogy az alapján, amit leírtál, te is más hatására lettél hívő, nem saját kútfőből.
2020. dec. 26. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!