Volt olyan kérdés (válaszokkal együtt) itt a gyakorin ami miatt elkezdtetek hinni istenben vagy ami miatt már nem hisztek?
Az ember egy életen át megalapozott világnézetét nem fogja néhány fórumkomment megváltoztatni. Nagyon nagy lelki megrázkódtatásnak kell ahhoz történnie, hogy az ember kitérjen a hitéből, vagy ellenkezőleg: megtérjen.
A világnézete az ember személyiségének egy igen jelentős része. A hívőket se lehet egyszerűen meggyőzni, mert annak ellenére, hogy felfogják és megértik az ellenérveket, és megértik az ellentmondásokat, azt fogják mondani: én mégis hiszek. Hogy miért? Mert így esik jól. Megnyugtat a tudat. – Sőt, az a hívők, aki az ellentmondások ellenére tovább hisz, az azt mondja, az úr így teszi őt próbára. Tehát nemhogy meggyengül, annál inkább megerősödik a hitében.
6.
Hallottam többször is olyat hogy valaki azért lett hívő mert beszélt valakivel aki nagy hatással volt rá.
Az a valaki lehetne akár itt is.
Ezenfelül pedig ketten arra szavaztak hogy már nem hisznek.
Úgy jobb lett volna a kérdés ha a nem változott a véleményeseket is felbontottam volna hívőkre és nem hívőkre.
Itt a Gyk-en hiányzik a hanglejtés és az hogy a párbeszédek felgyorsuljanak, és a példamutatas is.
Itt fej hatna a fejre, de nem tud, mert csak szív tudja megváltoztatni a szívet, és utána a saját szív a saját fejét.
meg az arc hiányzik a minimális profil....
minimálisan több fellelőség és ismerkedési tényező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!