Nem tudok hinni jézusban, pedig nagyon szeretnék. Mit tegyek? (keresztény válaszokat kérek! )
Először próbáld meg felsorakoztatni, hogy mi az oka annak, hogy nem hiszel, vagy esetleg korábban hittél, de mostmár nem megy, miért van ez, aztán végig gondolni, hogy ezek ellenére Jézus mégis megsegített (mikor, milyen esetekben, hányszor tapasztaltad meg), mégis szeret.
Ha meg szeretnéd oldani a problémát, akkor javaslom a következő lépéseket a fentebb említettek után:
1. Menj el egy párszor templomba (ne kötelező jelleggel, hanem ha arra jársz és van kedved, akkor menj be, vagy ha úgy ébredsz egy nap, hogy na, akkor ma elmegyek, meglátogatom Jézust, akkor tedd meg) és beszélgess Jézussal. Mond el, hogy mi bánt, mi történt veled a mai nap, miben tudna ő segíteni, mond el azt is, hogy miért vagy ott, hogy mi zajlik a lelkedben (azt is mond el, hogy bizonytalan vagy) - bár ezeket ő tudja, de jobb, ha kimondod, s beszélgetsz vele
2. Ezt próbáld többször megismételni
3. Ha szerveznek kirándulást a közeli plébánián, vagy ifjúsági hittant, biblia órát stb, akkor menj el erre.
4. Személyes segítséget, lelki vezetést kérhetsz a plébánostól, vagy egy olyan személytől, akik nem pap, de vallásos, akiben megbízol és úgy gondolod meg fog érteni. ENnek az illetőnek nagyobb hittel kell rendelkeznie, mint neked.
5. Az ima is sokat segíthet illetve egy vallását gyakorló barát, vagy baráti társaság.
Sok sikert és sok kegyelmet, mert nem lesz egyszerű!
-Ha nem hiszel a jézusba akkor a pokolba jutsz
-A pokolba a sátán bükdösi a hátsó fertájodat waswellávaaaa
-Ja, és meg is főz az forró üstben
-Ne paráználkodj
-jézus szereti önt
-meghalt a bűneid miatt te malac (ártány)
Tisztelettel:
Senkinek a papja
mivel mindenki megmagyarázza A MINDENT...ezért az én válaszom!
Chuck Norris létezése bebizonyított tény (asszem)!!!
Higgy benne...higgy benne...higgy benne...higgy benne
Nem kerül semmibe a hit.Ezt ingyen kaptuk ,és saját akaratunkból kell megtartanunk.Ne a földi világ dolgait részesítsd előnyben ,mert az múlandó.Az érzéseidet sem látod mégis hiszel benne,mert a szeretet önmagáért beszél.És Jézus maga a SZERETET,amelyet hirdetett az pedig a hit amely megerősít bennünket,hogy higgyünk BENNE.
"Én vagyok az Út ,az Igazság ,és az élet .Aki hisz bennem az örökké él."
Ezzel régebben én is így voltam, de nekem az segített hinni, hogy jött egy új plébános a faluba(szerintem nagyon jó) és a fiatalságot is magaköré gyűjtötte és ebben a fiatal egyházközségben én jül érzem magam, és ennek a kapcsán megtanultam hinni Istenben, és azóta nem bánom, ha valami rossz dolog történik velem, megköszönöm Istennek, hogy nem történt még rosszabb, ha pedig jó dolog történik velem, azt is megköszönöm Istennek. Egyébként, ha néha kételkedsz Istenben, az teljesen természetes dolog, ide pedig csinálhatnának egy topicot a Vallásról
Attól függetlenül, hogy sok ember hitetlen, még vannak, akik hisznek Istenben, nem értem, h a médiában miért nem szerepel sehol Isten, pedig nélküle nem lennénk mi sem ls azt sem értem, h mit olyan nehéz megérteni azon, h Isten teremtett minket...A semmiből mégsem keletkezhettünk...-.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!