Mi számít hasznos válasznak? Amit el akarsz hinni? És ha nem olyan válaszokat olvasol, ami neked megfelelne háborogsz? Miért?
Nekem az a hasznos válasz, amivel egyetértek vagy amit viccesnek találok.
Ami nem hasznos az meg az elvakult baromságok, rossz helyesírás.
A haszon szó definiciojat keressük?
Az a hasznos valasz, ami a feltett kerdesre valaszol, pl. ha valaki csatlakozik, mint hasonlo cipoben jaro, tehat minden hasznos, ami a feltett kerdes megvalaszolasa erdekeben való fejösszedugas, vagy azon valo csodalkozas, ami jelzi, hogy esetleg az illeto vilagkepe nem pontos.
Mas, a kerdeshez nem tartozo dolgok felhozasa meg a kerdeezo es a megszolalo bantalmazasa nem hasznos.
Számomra az a válasz hasznos, amiben érződik a segítő szándék, nem provokatív, ugyanakkor nyílt. Attól, hogy esetleg nem egyezik az én véleményemmel, még lehet nagyon hasznos, mert egy másik nézőpontból világít rá a dologra. Viszont hiába egyezik meg egy vélemény az enyémmel, ha az olyan stílusban íródott, ami szerintem nem megfelelő (bunkó, mások véleményét nem tartja tiszteletben, stb.)
Plusz jó, ha elgondolkodtató az adott válasz.
Szerintem a tolerancia és a nyitottság a másik felé nagyon fontos. Nem kell egyetérteni mindenkivel, tarthatjuk hülyeségnek azt amit mond, de attól még tiszteletben kell tartani a másik véleményét, különben ne várjuk el mi se a másiktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!