Egy olcsó vételárú és fenntartási árú autónak néztem skoda 120-ast. Megfelelne első autónak, ha csak reggel, meg délután megyek vele 6 km-t?
55'000 a kocsi
5'500 a súlyadó
18'000 a kötelező
41'000 az átiratás
+ ~80'000 a járművezetői
Járművezetői,+80 000?
Am remek kis autók voltak.
Télen jobb,ha gyalog teszed meg azt a 6 km-t...
Leírtál majd 200 ezer forint költséget, de van még:
Évi 52 hét alatt kb. 250 munkanap van. (6*2)*250=3000 km, ami kb. 300 liter benzin a Skoriban elégetve. Ez kb. 130-140 ezer forint évente! +egyebek...
6 km-re enyit költeni?
Annyit egy robogóval is meg lehet simán tenni, arra is jó a B jogsi, de jóval kisebb a költsége!
ha nem vagy szerelős alkat, akkor én lebeszélnélek egy ilyen autóról.
ezek már öregek, törődést igényelnek, így elég drága lesz a fenntartása, ha nem magad csinálod.
A robogó tényleg jobb ötlet, vagy akár egy bringa is.
Járművezetői = jogsi
Autószerelő és technikusnak tanulok.
A benzinköltséget meg anyámék állják, ameddig ezen a 6 km-en kocsikázok.Ha máshová megyek az a saját költségem.
Jól gondolod, kérdező!
Én is egy öreg 120-as Skodával járok kb 10km távot oda meg vissza, reggel és délután.
Nem mondom, hogy takarékos a benzin tekintetében, különösen télen nem, mikor 10km távon még rendesen be sem melegszik a motor, de ezen felül minden szempontból élhető megoldás a problémádra.
Ha egy öregecske nyugati kocsival hasonlítod össze, a javítási költségei filléresek, már ha valami elromlik. Mikor megveszed akkor kell egy alapos átvizsgálás neki, meg kis (5-6000 Ft körüli) összeget fenntartani havonta az esetleg felmerülő apróbb karbantartásokra, és akkor rendben fog szolgálni.
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!