Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan váltsak vallást?

Hogyan váltsak vallást?

Figyelt kérdés
Mint a legtöbb születendő gyermeket engem is megkereszelteltettek a szüleim, vagyis katolikusnak születtem. Azóta pedig elsőáldozó is voltam... Nemrég viszont rájöttem, hogy az evangélikus hittel sokkal jobban tudok azonosulni. Mit kell tennem (ha egyátalán kell tennem valamit) ahhoz, hogy jogilag is evangélikus legyek?

2020. aug. 20. 21:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
10%

"Már az alapok is mások: a katolikus tan cselekedetekből való üdvösséget hirdet, az evangélikus pedig a hit általi üdvösséget"

Látod, már az elején hazudsz, mi értelme így mindennek? Rátok mondja a Szentírás, hogy az ördög az atyátok.

2020. aug. 22. 16:50
 12/33 anonim ***** válasza:
71%
Nem lehet, hogy csak rosszul tudja?
2020. aug. 22. 18:01
 13/33 anonim ***** válasza:
88%
Nem gondolom, mert ostoba emberre vallana az, ha valamiről fogalma sincs és úgy irkálja a hülyeségeit. Én jó indulatú voltam vele, s nem néztem ostobának.
2020. aug. 22. 18:38
 14/33 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ha jóindulatú lettél volna, akkor inkább azt feltételezted volna, hogy nem szándékosan ír hülyeséget (hanem pl. ostobaságból - miért? olyan kevés az ostoba ember szerinted? nézz körül jobban...).
2020. aug. 22. 18:43
 15/33 anonim ***** válasza:
28%

"Látod, már az elején hazudsz, mi értelme így mindennek? Rátok mondja a Szentírás, hogy az ördög az atyátok."

Én csak tájékozatlanságot feltételezek rólad, és nem rosszindulatot. Az evangélikus egyház alapját Luther vetette meg. Tanulmányozd Luther tanait és a reformációt, és akkor meglátod, miért helyezkedett szembe Luther a katolikus egyházzal. Mert elolvasta a Bibliában, hogy " Az igaz ember pedig hitből él." Róm 1,17. És felismerte, hogy az üdvösség hitből van, és nem cselekedetekből, ahogy a katolikus egyház hirdeti ma is. Ez egyébként általános iskolai tananyag, nem kell hozzá teológialag képzett lenni.

2020. aug. 22. 20:38
 16/33 anonim ***** válasza:
19%

"Szerintem ha jóindulatú lettél volna..."

S látod, mivel tovább írja a hazugságát, már jó indulattal se tudok tudatlanságot feltételezni. Egyszerűen hazudik, gondolja a többség nem néz utána. Pont.

2020. aug. 22. 20:40
 17/33 anonim ***** válasza:
8%
Ti tényleg hiányoztatok történelem óráról? Lutherről még nem hallottatok? Akkor minek szóltok hozzá ehhez a kérdéshez? Miért csapjátok be a kérdezőt?
2020. aug. 22. 20:44
 18/33 anonim ***** válasza:
47%

"tovább írja a hazugságát"

Talán csak arról van szó, hogy még mindig nem tudja, hogy mi az igazság. Az, hogy azt írod, hazudik, még nem bizonyítottál be semmit, csak állítottál valamit, és akkor 1:1 - egy állítás áll szemben egy másikkal. Aki nincs képben, hogy miről is lehet itt szó, hogy döntse el, hogy melyikőtöknek van igaza? Bármelyikőtök tévedhet/hazudhat.

"gondolja a többség nem néz utána"

Hát akkor tegyél ellene: másold be ide a katolikus tanítást megbízható forrásból linkkel együtt, hogy minél többen minél könnyebben utánanézhessenek, hogy igaziból neked van igazad, nem neki.

2020. aug. 22. 20:48
 19/33 anonim ***** válasza:
35%

Én nem hiányoztam, csak veled ellentétben a számból nem a hazugság és manipulatív féligazság dől, mint a tidéből.

Egyébként itt írnak az evangélikusok és katolikusok közt létrejött közös állásfoglalásról az üdvösség kérdésében:

[link]

Ez ténylegesen bizonyítja, hogy nem vagy más, mint egy hazug manipulátor.

2020. aug. 22. 20:49
 20/33 anonim ***** válasza:
35%

Sajnos nem olvastad el figyelmesen az általad belinkelt anyagot sem, ahogy Luthert sem olvastad. Mindössze annyi történt, hogy a katolikusok és az evangélikusok, több évszázadnyi ellenségeskedés után, végre hajlandók visszavonni egymás kölcsönös kiátkozását. "A nyilatkozat legfontosabb pontja annak kinyilvánítása volt, hogy „az evangélikus egyházak tanítása… nem esik a Trentói Nyilatkozat elítélő határozatai alá. Az evangélikus hitvallások elítélő nyilatkozatai nem illetik a Római Katolikus Egyház tanítását." [link]

De nem erről beszéltünk eddig, hanem a tanok különbözőségéről, ami továbbra is fennáll. Ezeken a linken elolvashatod azokat a különbségeket, amik mind a mai napig fennállnak a katolicizmus és a protestantizmus tanai között:

[link]

[link]

Ha pedig valamiben tájékozatlan vagy, akkor tájékozódj, mielőtt lehazugozol másokat. A két egyház konszenzusa korántsem jelenti azt, hogy a tanaik megegyeznének. Vagy szerinted az evangélikusok elfogadták a pápát? Vagy Mária mennybemenetelét? A szentek közbenjárását? Na, ugye.

Azon pedig nem csodálkozom, hogy a kérdező jobban vonzódik az evangélikus tanokhoz, mint a katolikushoz. Így van ezzel mindenki, aki Isten közelségére vágyik. Aki pedig megtér, biztos, hogy elhagyja a katolikus tanokat, mert a Szent Lélek és az Ige rányitja a szemeit a rengeteg Bibliával ellentétes, katolikus tanra és gyakorlatra. Sajnálom, ha ez a katolikusokat sérti, de bosszankodás meg lehazugozás helyett azt javaslom, nyissák ki a Bibliájukat, amit, lefogadom, még soha nem nyitottak ki.

2020. aug. 22. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!