Ha keresztenynek vallom magam, es hiszek Istenben, gyakorlom a vallast stb , de van egy par dolog amivel nem ertek egyet a vallasomban, akkor nem is vagyok igazi hivo?
"Vagy nem tartom rossz dolognak az abortuszt feministakent es egy no teljes jogu dontesenek tartom."
Házasságon belül nem szokott felmerülni az abortusz kérdése. A keresztények pedig házasságban gondolkodnak.
Kérdező, hiszel Istenben, de te jobban tudod, mint Isten, hogy milyen a homoszexualitás vagy az abortusz?
Aki hisz Istenben, az általában abban is hisz, hogy a Biblia Istentől származik, és Isten a bíró, a törvénye szent és jó.
Persze egyre többen vannak olyan emberek, akik Isten személyében hisznek, de Isten törvényeivel, véleményével nem értenek egyet. Egyre többen gondolják úgy, hogy a homoszexualitás vagy a pedofília normális dolog. Vagy a magzati életek kiontása. Isten ezeket mind bűnnek tartja és elítéli.
Idézet a Bibliából:
Jak2
17
Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
18
De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.
19
Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
20
Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?
A pedofilia megítélésében egyetértünk, nem csak az elkövetők betegek, hanem az áldozatoknak is súlyos traumát jelentenek a sérelmükre elkövetett gyalázatos tettek. Sokan életük végéig roncsok lesznek sajnos egy ilyen eset után, nem ritka az öngyilkosság sem a pedofília áldozatai között.
Nem változott meg egyik pontod sem, vagyis továbbra is "okosabb" vagy, mint Isten. :)
Te ezek szerint csak úgy hiszel Istenben, mint a démonok: ők sem értenek egyet Isten törvényeivel, ítéleteivel.
"Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök* is hiszik, és rettegnek."
*: eredetiben a daimónia (δαιμόνια), azaz démonok szó szerepel
"Egy paprol szolo cikkben olvastam, hogy azt mondta, aki nem csupan toleralja, hanem tamogatja is a melegeket, az ne nevezze magat keresztenynek."
Egyetértek a pappal. Ha a hit Istenben elég lenne ahhoz, hogy valaki keresztény legyen, akkor a démonok is azok lennének, de ez távol van az igazságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!