Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Protestánsok hite szerint ha...

Potyondi Gergely kérdése:

Protestánsok hite szerint ha valaki a halála elötti órákban Katolikus papot hív és igazi bűnbánata van akkor az mennybe jut?

Figyelt kérdés

Tételezzük föl, hogy ez a haldokló személy (akár Katolikus, akár Protestáns, akár pogány) nem térdel, és nem imádkozik Szentekhek.

Ne térjünk ki a bálványozásra, meg egymás egyházának szidására.

Meg szeretném tudni hogy minden Keresztény egyház eggyetért-e abban hogy akkor is van értelme a bűnbánatnak és a megtérésnek, ha a személy tudja hogy mindjárt meghal.

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. febr. 28. 17:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A bűnbánatnak mindig van értelme, HA őszinte.
2019. febr. 28. 17:48
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

Katolikus (és szolgalelkű) gondolkozás az, hogy mindenhez papot kell hívni. A bűn megbánása után a bűnbocsánat átvehető közvetlenül Istentől, katolikus pap közvetítése nélkül is a Biblia szerint. Ebben hisznek a protestáns keresztények. Erre már Luther Márton 500 éve rájött a Biblia tanulmányozása nyomán, hogy a bűnbocsánat átvételéhez a bűnbánat mellé hit kell, nem pap.

A nem sokkal a halál előtti megtérés szívből Istenhez érvényes, de nem érdemes erre játszani, mert nem biztos, hogy lesz rá idő! Amikor hallod Isten hívását, akkor ne keményítsd meg a szívedet, ne mondd, hogy majd később megtérsz! Ne játssz Istennel, hanem térj meg!

2019. febr. 28. 18:08
 3/14 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek az első kettő hozzászólóval és kiegészíteném azzal még, hogy a bűnbánat Istenhez szól, ő pedig mindig és mindenhol hall minket.

Amúgy a kérdésre válaszolva szigorúan: nincs ilyen hitünk, hogy katolikus pap kellene a mennyhez

2019. febr. 28. 18:18
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem akarok bűnös életet élni!

Láttam egy videót ami szerintem Protestáns videó volt, és ott azt mutatták meg hogy haláluk után ki hova kerül.

Sok igazság van benne de ha jól láttam akkor az öngyilkoson kívül nem volt köztük olyan aki valamilyen lassú halállal halt volna meg.

Továbbá csak pogányokat és Protestánsokat mutattak be, Katolikusokat szerintem nem.

Azt tudni szeretném hogy miért nem mutatták be a lassú halálokat, de erre nem muszáj válaszolni.

Ha valakit érdekel elküldöm a linkjét.

A menny kapuja, pokol lángjai a címe, de nem reklámozni akarom ezt, és nem is szidni.

2019. febr. 28. 20:55
 5/14 Novist ***** válasza:
A bűnöket egyedül csak Isten bocsáthatja meg. Az igazi bűnbánat nem azt jelenti, hogy megbánjuk azt, hanem ezt a cselekedeteinkkel is bizonyítani kell. Ezt már egy haldokló személy nem tudja megtenni. A bűnbánatnak, mindig van értelme, de Isten kezében van a döntés.
2019. febr. 28. 21:15
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

Megnéztem a videót, érdekes volt. Keresztényekről szólt, akik megtértek, befogadták Jézust a szívükbe, és hittek, ők a mennybe jutottak a haláluk után, akik ezt nem tették meg, azok pedig a pokolra.

Itt nem csak egy egyszeri megtérés eseménye a fontos, hanem az, hogy átadták az életüket az Úrnak.

Kérdező, ha nem akarsz bűnös életet élni, meg szeretnél Te is térni, írj rám, szívesen segítek.

2019. márc. 1. 01:34
 7/14 anonim ***** válasza:
55%
A protestánsok abban hisznek, hogy nem papnak kell gyónni az igaz bűnbánat pap nélkül is eltörli a bűnöket, így a lélek a mennybe jut, de a feltámadásig nincs tudatánál.
2019. márc. 1. 06:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem vagyok protestáns, de úgy tudom, hogy szerintük nincs jelentősége, hogy hívnak-e katolikus papot a haldoklóhoz. Sola gratia - tehát egyedül a kegyelem. Akár volt pap, akár nem, az illető üdvözülhet, ha elfogadja Isten kegyelmét és megbánja bűneit. Érdekességképpen: pl. a világháborúkban protestáns lelkészek is végeztek a sebesült, haldokló katonáknál lelkipásztori szolgálatot. Tehát igenis számít, hogy milyen lelkülettel hagyja itt valaki ezt a földi életet.

"Meg szeretném tudni hogy minden Keresztény egyház eggyetért-e abban hogy akkor is van értelme a bűnbánatnak és a megtérésnek, ha a személy tudja hogy mindjárt meghal."

A Szentírás szerint igen, egyet kell, hogy értsen ebben az összes keresztény felekezet. A jobb lator megtérése erre a példa.

2019. márc. 1. 08:20
 9/14 anonim ***** válasza:
23%
Az üdvösségnek egyetlen egyetemes feltétele van, ez pedig a hit. A bünbánatnak nem alapvető feltétele, hogy pap vagy lelkész jelenlétében történjen. Egyébként pedig ha történetesen a halála előtt hívna valaki egy Katolikus papot a bűnbánathoz, és tegyük fel az a pap vagy lelkész bűnös Isten előtt és híjján van az élő hitnek, még ha kissé tudatlanságból is de őszinte hittel imádkozna az a halálos beteg Istenhez akkor szerintem ez sem akadályozná meg a kegyelem elnyerésében.
2019. márc. 1. 13:48
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit olyan áthallása van a hozzászólásodnak, mintha Isten nem mindenkit egyformán hallgatna meg. Mintha például egy hitgyülis pásztort jobban meghallgatna, mint egy katolikus papot vagy református lelkészt.

Jézus szerinted a bűnös embereket meghallgatta, vagy helyette elküldte őket, hogy néhány farizeus beszéljen helyettük?

2019. márc. 1. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!