Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Bibliából kivették Isten...

Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?

Figyelt kérdés

Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?

Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?

2020. júl. 23. 13:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 A kérdező kommentje:
77# Rendben, akkor itt a kérdés: én bemásoltam, hogy az őrtorony szerint mindenféle hitehagyott egyházak szándékosan kihagyták a nevet, de máshol meg azt írja, hogy nem változott a Biblia soha. Akkor tedd helyre ezt a két ellentmondó állítást.
2020. júl. 24. 19:59
 82/90 anonim ***** válasza:
75%
81.Vesztettèl,ne kezd újra.
2020. júl. 24. 20:11
 83/90 A kérdező kommentje:
Vesztettem, mert kérdést teszek fel? A kérdésemnek melyik része hazugság, amit nem tudtam alá támasztani, mutasd meg kérlek.
2020. júl. 24. 21:26
 84/90 A kérdező kommentje:

Segítek neked, hogy melyik kettő őrtorony állítás áll szemben egymással, mert valószínűleg egyáltalán nem érted:

"a hitehagyott keresztény egyház addig-addig ügyeskedett, míg teljesen eltávolította az egész Bibliáról készített görög nyelvű kéziratokból és minden más nyelvű fordításból."

Forrás, ahol elolvashatod: [link]

Magyarul minden fordításból ki lett hagyva. Tehát meg lett változtatva. Ugyanakkor egy másik tanítás ezt írja:

"Bármilyen figyelmesek voltak is a bibliai kéziratok másolói, számos kisebb írnoki hiba és változtatás csúszott be a szövegbe. Összességében ezek jelentéktelenek, és lényegében nem módosítják a Biblia tartalmát. "

Forrás: [link]

Mind a kettő ugyanattól a szervezettől származó tanítás. És ellentmond egymásnak. Idáig senki sem tudta megmagyarázni ezt, hogy miért mondd a két dolog egymásnak, de a mocskolódásból már kaptam, miközben én KIZÁRÓLAG a jw.org-ról hoztam szöveget! Kilencedik oldal és még mindig csak a szemétkedésre futotta, válaszra pedig nem!

2020. júl. 24. 21:35
 85/90 anonim ***** válasza:
75%

83.Hagyd holnapra,hogy tudjunk aludni.A betegsègedet ne ragazd ránk.

Kaptál választ eleget.

2020. júl. 24. 21:38
 86/90 anonim ***** válasza:
92%
#84 A kettő nem tudom hogyan mond ellent egymásnak. Mindkettő idézetben a változtatásokról van szó, utóbbi meg kifejti, hogy összességében ezek nem módosítják a Biblia tartalmát.
2020. júl. 24. 21:49
 87/90 anonim ***** válasza:
73%
Attól, hogy a Jehova nevet Úr vagy Isten címekkel helyettesítették, attól a versek értelme nem változott meg. Ráadásul több bibliafordítás ki is tér az előszóban vagy a lábjegyzetben erre a cserére.
2020. júl. 24. 21:56
 88/90 A kérdező kommentje:
Azért egy nagyon fontos dolog mégis eltűnt, vagy szerinted Isten neve nem fontos? Mert ezt állítod te is és a második idézet is.
2020. júl. 24. 21:58
 89/90 anonim ***** válasza:
68%
Igen, a későbbi másolatoknál és fordításoknál, de a korábbi másolatok miatt tudni lehet, hogy hol változtattak és mit. Fontos a név, de attól még a Biblia mondanivalója nem változik meg, hogy a "rangjain" (tudom, hülye megfogalmazás) nevezik, nem pedig a nevén.
2020. júl. 24. 22:03
 90/90 anonim ***** válasza:
71%
#88 De igen, természetesen fontos. Ezért is került vissza az Új Világ Fordításban a helyére.
2020. júl. 24. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!