Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?
Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?
Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?
Hat mit lehet a kèrdező kèrdèsère mondani?
Egyszer a kérdès
Tessék Zita, csak el kellett volna olvasni azokat, amiket bemásoltam, nem tudom miért nem tetted meg:
"Viszont valamikor az i. sz. II. században vagy a III. század elején kialakult az a szokás, hogy a kéziratok másolói vagy kicserélték a tetragramot olyan címekkel, mint például az Úr vagy az Isten, vagy pedig olyan kéziratokból másoltak, ahol ezt már korábban megtették."
Ez tőletek van. És azt is írja az oldal, ha kell megkeresem, mert a saját tanításotokat kell bizonygatnom nektek, hogy pontosan ti voltatok azok, akik helyreállítottátok Isten nevét a Bibliában. Szerintem nem nehéz utánaszámolni annak, hogy ha már a második században a név ki lett cserélve (most ugye nem kell újra bemásolnom ide ezt a szöveget?), és az új világ fordítás kb 1960 körül jött létre, akkor hány év telt el a két dátum között.
Tudod Zita, nem számítottam arra, hogy ezt az alapvető tanításotok miatt is még én leszek hazugnak nevezve, mikor másoltam és linket is adtam.
De akkor további szöveget, nehogy azt higgye bárki, hogy kitaláltam ezt a tanítást, hogy eredetileg benne volt, de utána ki lett hagyva:
"Abban biztosak lehetünk, hogy Máté apostol belefoglalta Istennek a nevét a róla elnevezett evangéliumba."
"A Septuaginta később készült másolataiból Isten nevét már kihagyták, és helyette „Isten” (Theosz) és „Úr” (Kyriosz) szavakat írtak. Ezt onnan tudjuk, hogy a Septuaginta töredékek fennmaradt legrégibb példányaiban még ott volt Isten neve, de ugyanennek a Septuaginta fordításnak ugyanezen szövegeiből készült másolataiból már hiányzott.
Ugyanez történt az „Újszövetséggel” vagy a Keresztény Görög Iratokkal. George Howard professzor a továbbiakban ezt mondja: „Amikor a Septuagintában az isteni név héber megfelelőjét eltűntették, és helyette egy görög szót írtak, a Septuagintából vett, de az Újszövetségben előforduló idézetekből szintén kimaradt ez a név . . . Az isteni név tehát hamarosan megszűnt létezni a pogány egyház számára, kivéve azt az esetet, amikor még az összevont alakokban fel-feltűnt, vagy ha tudósok felidézték.”
Eszerint, míg egyfelől a zsidók vonakodtak kiejteni Isten nevét, másfelől a hitehagyott keresztény egyház addig-addig ügyeskedett, míg teljesen eltávolította az egész Bibliáról készített görög nyelvű kéziratokból és minden más nyelvű fordításból.
"
És hogy teljes legyen, itt a link: [link]
58.Kamu kèrdèsre nincs válasz.
Te keresed magadnak azt amit nem tudsz kivitelezni.
Ha felyebb mèsz nagyobbat esel.
Ismerd be,hogy tèvedtèl.
Miben tévedtem???? Egy kérdést tettem fel, amit nem tudsz értelmezni és inkább szemétkedsz!
Felteszem újra, hátha most!
Az őrtorony leírta, hogy "a hitehagyott keresztény egyház addig-addig ügyeskedett, míg teljesen eltávolította az egész Bibliáról készített görög nyelvű kéziratokból és minden más nyelvű fordításból", tehát honnan tudjátok, hogy más változás nem történt benne????
Fel tudtad fogni végre a kérdést????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!