Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Bibliából kivették Isten...

Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?

Figyelt kérdés

Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?

Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?

2020. júl. 23. 13:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 tgt ***** válasza:
40%

Nem lehet linket adni? Nahát, milyen érdekes.

[link]

2020. júl. 23. 15:06
 22/90 anonim ***** válasza:
49%

15.Te mit mind ellenőrzöd a tanúkat,ha mar olvastad tanitásukban.Èn kène jobban tudjam,hogy te mit olvastál?

A Karoliban ott van:

Zsoltár.83.18,19

2.Mozes.6:3

Mèg egy párat meghagytak a többit a Károli barátod máskèppen írta be.

A SZIT.a bevezetőben írja,hogy a "Jehova nevèt az Úr szóval helyettesítettük."

Úgy látom neked a kèrdès nem kèrdès hanem kötöszködès.

Ha a forditonál jobban fordítasz akkor fordítsd.

Èn mindeniket olvastam ami körülöttem van az UVF legèrtelmesebb,aki nem ezt mondja vallásos meggyőződèse miatt hazudik ès azt mondja nem jó.Honnan tudja nem jó egy analfabèta,mar ami a forditást illeti.

Üdv.Jakab.

2020. júl. 23. 15:09
 23/90 anonim ***** válasza:
4%

kösz hogy töröltetek:

üdv:by cleaning SHIT

2020. júl. 23. 15:12
 24/90 anonim ***** válasza:
70%

,,A kéziratok másolói vagy kicserélték a tetragramot olyan címekkel, mint például az Úr vagy az Isten, vagy pedig olyan kéziratokból másoltak, ahol ezt már korábban megtették."

Te cáfoltad meg saját magadat. Remek.

2020. júl. 23. 15:17
 25/90 A kérdező kommentje:

Tessék: [link]

Vagy ez:

[link]

A másolt szövegek innen vannak. Ez nem az én tanításom, hanem erre kérdeztem rá, egy roppant egyszerű kérdést, de a válaszon kívül itt már minden egyéb megfordult, mintha szándékosan lenne offolva a kérdés.

2020. júl. 23. 15:22
 26/90 anonim ***** válasza:
49%
25.Hát drága barátom,könyörgöm,ha mar be linkeled remèlem el olvastad,akkor mègis mi a kèrdès.Akkor mar nincs kèrdès.
2020. júl. 23. 15:42
 27/90 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy honnan tudják a tanúk, hogyha 1300 évig Isten neve nem szerepelt a Bibliában, akkor a többi szöveg pontos, ugyanolyan, mint ami leíródott. Ez a kérdés. Tudod a választ? Mert hogy sehol sincs ott az említett linken.
2020. júl. 23. 15:49
 28/90 szp72 ***** válasza:
64%
Elrontottad a kérdést. Nem a Bibliából hiányzik JHVH, hanem csak az Újszövetségből. Jehova tanúi valóban azt állítják, hogy a rendelkezésünkre álló újszövetségi görög iratokból kivették-kihamisították a Jehova nevet, amit aztán ők a fordításukban visszaraktak. Magyarul a saját okoskodásukat a saját doktrinájukat többre becsülik, minta az isteni gondviselést, amely a Biblia szövegén őrködött. A kérdés egyébként jó.
2020. júl. 23. 15:59
 29/90 anonim ***** válasza:
55%
27.Rengeteg magyarázat van ezreivel ès keresd ki mert mindenik tanulmány rövidebb vagy hosszabb,annak fügvènyèben,hogy vannak emberek akik a rövid szöveget szeretik a másik a hosszabat mert van ideje.
2020. júl. 23. 16:03
 30/90 A kérdező kommentje:

Én kerestem. Két dolgot találtam: Isten neve el lett távolítva a Bibliából (ezeket a linkeket ugye mutattam), 1300 évig, míg az új világ fordításban vissza nem állították, addig nem szerepelt soha sehol, ez az egyik, a másik pedig az, hogy Isten nem hagyja, hogy a Bibliát bárki is megváltoztassa, ha gondolod megkeresem erre is a tanítást és belinkelem.

De ha kikerült a neve 1300 éven keresztül, akkor nem vigyázott rá? Akkor az egész Biblia akár hamis is lehet? Mi a válasz?

2020. júl. 23. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!