Miért van az, hogy megakarják változtatni a nézőpontomat?
Nem vagyok vallásos ember és a családom sem az (bátyám például ateista). Én úgy gondolom, hogy minden vallásban van igazság. Én nem ítélem el azokat az embereket akik vallásosak, én nem akarom megváltoztatni senkinek a véleményét, nézőpontját.. Én nem mondok embereknek olyat, hogy rossz az amit vall, hogy hülyeség, de nekem mégis mondják idézem :
,, Remélem majd egyszer te is hivő leszel."
,, Csak a keresztény vallás a jó."
,, Remélem egyszer majd megtudlak változtatni."
Miért van az, hogy egy vallásos ember ennyire nem tartja tiszteletben az én "vallásomat"? Miért akarnak ennyire megváltoztatni?
Hisz én sem nyomom le a gondolataimat, érzéseimet ezzel kapcsolatban a másik torkán... ÉN SEM ERŐLTETEM..
ez kicsit olyan mint a politikai nézet, mindenki igyekszik meggyőzni a másikat a sajátja helyességéről
a legtöbb ember amúgy nem szokta eröltetni, persze "kampányol" de nem eröltetni, hangos kisebséggel találkoztál
Ha valaki jónak lát valamit, valamit pedig rossznak, akkor természetes, hogy meg akar győzni erről másokat. Az ateisták között is van olyan, aki nem bírja a vallásosak "babonáit" és próbál győzködni.
Mindenki próbál téríteni a maga módján. Az megint más kérdés, hogy tényleg igaza van-e és mennyiben.
Azt hiszem, a lényeges szempontokat és módokat összefoglalták.
Minden ember más, minden embernek más a világról alkotott felfogása, ismerete. Vannak, akik úgy érzik, náluk a "bölcsek köve" és mindenáron szeretnék ezt megosztani másokkal (értsd: szeretnék, ha te is úgy gondolnád). Megfigyelhető, hogy minél nagyobb tudású valaki,annál toleránsabb. Lehet, hogy úgy gondolja, hibásak a nézeteid, de nem érzi magát felhatalmazva a megváltoztatásukra. Akinek kevesebb az ismerete, zavarja a másság, mert elbizonytalanodik tőle, ezért szeretné, ha te is "oda tartoznál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!