Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?
Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?
Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?
De kerestem neked egyet, hogy elhidd, ezt tanítják: Viszont valamikor az i. sz. II. században vagy a III. század elején kialakult az a szokás, hogy a kéziratok másolói vagy kicserélték a tetragramot olyan címekkel, mint például az Úr vagy az Isten, vagy pedig olyan kéziratokból másoltak, ahol ezt már korábban megtették.
Tehát újra a kérdés: ha szerintük ki lett véve a név a másolatokból, akkor honnan tudják azt, hogy a jelenleg, általuk is használt Biblia megbízható? Ha Isten vigyáz a szövegre, márpedig ezt is írják, akkor hogy kerülhetett ki a név a másolatokból? A két állítás szerintem teljesen szemben áll egymással és nekem nem egyértelmű.
De itt van még egy tőlük származó tanítás, amit ők teljesen biztosan ismernek, de valami miatt másnak bizonyítanom kell, hogy létező tanú tanítás:
Az Új világ fordítást készítő bizottság arra a következtetésre jutott, hogy meggyőző bizonyítékok szólnak amellett, hogy a tetragram szerepelt az eredeti görög kéziratokban.
Hát jó, akkor kerestem még:
Ezzel ellentétben az Új világ fordítás több ezerszer használja Isten nevét azokon a helyeken, ahol az eredeti szövegben is benne volt, míg a fordítók neve nincs nyilvánosságra hozva.
Elég bizonyíték van végre arra, hogy nyugodtan meg tudjam kérdezni azt, hogy ha szerintük évszázadokkal ezelőtt kivették Isten nevét a Bibliából, akkor honnan tudják azt, hogy a jelenleg használt Biblia szövege valóban ugyanaz, ami akkor íródott? Legfőképpen az Újszövetség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!