Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Bibliából kivették Isten...

Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?

Figyelt kérdés

Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?

Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?

2020. júl. 23. 13:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
19%

Kedves kérdező!

Szerintem neked komoly fogalmi zavaraid/ismereti hiányosságaid vannak, mert pontatlanul fogalmaztad meg a kérdést, aztán magad is belebonyolódtál az általad írottakba. Arról nem is beszélve, hogy "az első Károli(-féle) Biblia(-fordítás)" 1590-ben legfeljebb készült, de biztos nem íródott, ugyanis az egy bibliafordítás. A Biblia pedig nem 1590-ben íródott...

2020. júl. 23. 17:21
 42/90 anonim ***** válasza:
34%
Pontozz le, akkor is hülyeségeket írkálsz :)
2020. júl. 23. 17:22
 43/90 A kérdező kommentje:
Én csak másoltam, ezt a csodálatos jelzőt és véleményt jehova tanúi érdemlik, mivel szórul szóra az oldalukról idéztem. Az pedig, hogy a Károli Biblia, de akkor kijavítom, mert látom inkább kötözködsz, mint válaszolj, a Károli FORDÍTÁS 1590-ben készült, nem én találtam ki. Sajnálom, hogy nem tudsz fogást találni a kérdésemen, hisz mindent a jw.org-ról hoztam, nem én találtam ki, ahogy egyesek itt állították.
2020. júl. 23. 17:26
 44/90 A kérdező kommentje:
42# rendben, megtörtént, mert a válaszod értéktelen és értelmetlen.
2020. júl. 23. 17:27
 45/90 anonim ***** válasza:
34%

"a Károli FORDÍTÁS 1590-ben készült, nem én találtam ki. "

Te tényleg ennyire retardált vagy? Hülyegyerek, én nem azt mondtam, hogy "te találtad ki", hanem hogy pontatlanul fogalmazol. De látom a szövegértelmezés sem erősséged.

Hova válaszoljak, ha előttem már megválaszolták világosan és érthetően a kérdésed? Nem vagyok tanú, de őszintén szólva úgy gondolom, még a tanúknak is több esze van nálad.

2020. júl. 23. 17:30
 46/90 anonim ***** válasza:
45%

Már rég elbuktál kérdező, mert ezeket állítod:

,,Milyen forrást kérsz? Linkeljem be a tanúk oldalának azt a cikkét, ahol azt írják le, hogy szerintük ki

lett véve Isten neve a Bibliából és ők azért csináltak egy saját fordítást, mert bele kell rakni?"

,,6# rajtam kívül? Ha te tanú vagy, akkor tudnod kell, hogy azt tanítjátok,

hogy ki lett véve a név. Ha nem tanú vagy, akkor meg olvasd újra, amit írtam."

Közben meg bemásolod ezt:

,,A kéziratok másolói vagy kicserélték a tetragramot olyan címekkel, mint például az Úr vagy az Isten,

vagy pedig olyan kéziratokból másoltak, ahol ezt már korábban megtették."

Feleslegesen örjöngsz a válaszaid rég megkaptad a tanúkat is lehordták. Szerintem elégedett lehetsz. Vagy mit akarsz még elérni?

2020. júl. 23. 17:42
 47/90 A kérdező kommentje:
Teljesen higgadt vagyok, nem én őrjöngök. Amiket újra másoltál, azokban az van, amit leírtam, hogy a tanításuk szerint ki lett hagyva a név. Nem túl bonyolult szöveg, de hát kifogott rajtad. Megesik.
2020. júl. 23. 17:46
 48/90 anonim ***** válasza:
21%

#47 ,,Nem túl bonyolult szöveg, de hát kifogott rajtad. Megesik."

Ez már tényleg vicc kategória. Offoltad te a saját kérdésed elég szépen Dyatlov tanár úr.

2020. júl. 23. 17:51
 49/90 anonim ***** válasza:
64%
"Jehova tanui" változtattak még csak sokat rajta,a saját hitükre tekerték ki az irásokat,
2020. júl. 23. 20:54
 50/90 KZitus ***** válasza:
45%

#2 kommnted:

"Az a kérdés, hogy honnan tudják a tanúk, hogyha 1300 évig Isten neve nem szerepelt a Bibliában, akkor a többi szöveg pontos, ugyanolyan, mint ami leíródott."

Soha nem hallottam azt egyetlen irodalmunkban sem, hogy valaki azt állítaná "...1300 évig Isten neve nem szerepelt a Bibliában..." - ezt honnan veszed? mire alapozod ezt az állításodat?

Ez a cikk éppen az ellenkezőjéről ír: [link]

2020. júl. 23. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!