Ha a Bibliából kivették Isten nevét és ezzel megcsonkították, akkor honnan tudják jehova tanúi, hogy nem történt más változtatás is benne?
Ha Isten neve el lett tüntetve belőle, akkor miért használják ezt a megbízhatatlan Bibliát, ami nem biztos, hogy nincs máshol és más téren meghamisítva?
Vagy honnan lehet tudni, hogy csak Isten neve lett belőle eltűntetve?
Kedves kérdező!
Szerintem neked komoly fogalmi zavaraid/ismereti hiányosságaid vannak, mert pontatlanul fogalmaztad meg a kérdést, aztán magad is belebonyolódtál az általad írottakba. Arról nem is beszélve, hogy "az első Károli(-féle) Biblia(-fordítás)" 1590-ben legfeljebb készült, de biztos nem íródott, ugyanis az egy bibliafordítás. A Biblia pedig nem 1590-ben íródott...
"a Károli FORDÍTÁS 1590-ben készült, nem én találtam ki. "
Te tényleg ennyire retardált vagy? Hülyegyerek, én nem azt mondtam, hogy "te találtad ki", hanem hogy pontatlanul fogalmazol. De látom a szövegértelmezés sem erősséged.
Hova válaszoljak, ha előttem már megválaszolták világosan és érthetően a kérdésed? Nem vagyok tanú, de őszintén szólva úgy gondolom, még a tanúknak is több esze van nálad.
Már rég elbuktál kérdező, mert ezeket állítod:
,,Milyen forrást kérsz? Linkeljem be a tanúk oldalának azt a cikkét, ahol azt írják le, hogy szerintük ki
lett véve Isten neve a Bibliából és ők azért csináltak egy saját fordítást, mert bele kell rakni?"
,,6# rajtam kívül? Ha te tanú vagy, akkor tudnod kell, hogy azt tanítjátok,
hogy ki lett véve a név. Ha nem tanú vagy, akkor meg olvasd újra, amit írtam."
Közben meg bemásolod ezt:
,,A kéziratok másolói vagy kicserélték a tetragramot olyan címekkel, mint például az Úr vagy az Isten,
vagy pedig olyan kéziratokból másoltak, ahol ezt már korábban megtették."
Feleslegesen örjöngsz a válaszaid rég megkaptad a tanúkat is lehordták. Szerintem elégedett lehetsz. Vagy mit akarsz még elérni?
#47 ,,Nem túl bonyolult szöveg, de hát kifogott rajtad. Megesik."
Ez már tényleg vicc kategória. Offoltad te a saját kérdésed elég szépen Dyatlov tanár úr.
#2 kommnted:
"Az a kérdés, hogy honnan tudják a tanúk, hogyha 1300 évig Isten neve nem szerepelt a Bibliában, akkor a többi szöveg pontos, ugyanolyan, mint ami leíródott."
Soha nem hallottam azt egyetlen irodalmunkban sem, hogy valaki azt állítaná "...1300 évig Isten neve nem szerepelt a Bibliában..." - ezt honnan veszed? mire alapozod ezt az állításodat?
Ez a cikk éppen az ellenkezőjéről ír: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!