Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedte meg Isten, hogy...

Miért engedte meg Isten, hogy meghaljon a feleségem?

Figyelt kérdés

Óriásit csalódtam Istenben..

Úgy érzem sosem fogok senki mást úgy szeretni, ahogy a feleségemet szerettem.

Tudom, hogy idővel Isten adna nekem újra egy társat, ha nyitott lennék rá, de én nem akarok mást csak a feleségemet. Nem tudnék soha senkit úgy szeretni mint öt. Akkor mi értelme csak beérnem valakivel?

Istent sem értem.. Azt hiszi azzal, hogy ad egy új társat vagy úgy rendezi a dolgokat, hogy talalkozzak valakivel, azzal potolhato a feleségem?

A feltámadás gondolata sem vigasztaló nekem. Ott a mennyben amúgy sincs már hazaselet. Akkor annyinak kellene örülni, hogy majd újra látjátok egymást mint két jó ismerős? Nem értem. Az meg pláne fájdalmas lenne, ha közben én már mással vagyok.

2020. júl. 11. 22:57
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
90%

Részvétem.

De mindenki meghal egyszer. Te is, én is. Ez elől nem fut el senki.

Ismerek olyat, aki 30 évesen vesztette el a férjét két év házasság után egy balesetben. Ő sem keresett mást. Nem kötelező társat keresni. Régen kvázi szokás is volt, hogy aki megözvegyült, az elment szerzetesnek, vagy szerzetesnőnek. Nem ennyire végzet-szerű Isten akarata a földön. Ha te nem akarsz másik társat - ami totálisan érthető, én sem akarnék - akkor nem kell, hogy legyen.

"A feltámadás gondolata sem vigasztaló nekem. Ott a mennyben amúgy sincs már hazaselet. Akkor annyinak kellene örülni, hogy majd újra látjátok egymást mint két jó ismerős?"

No most, hitünk szerint a szeretetkapcsolatok megmaradnak. Tehát nem ugyanolyan minőségben lesztek egymással feltámadás után, mint egy vadidegennel. Az üdvösség egy tökéletes létállapot, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az érzéseink a másik iránt, pl. szüleink iránt, házastársunk iránt, gyerekeink iránt ne maradnának meg. Megmaradnak, de még tökéletesebbé válnak.

2020. júl. 12. 11:21
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

"A feltámadás ... ha közben én már mással vagyok."

Nyugi, állítólag ha hússzor házasodtál, húsz példányban fogsz feltámadni. Mindenkinek jut a magáé :)

Hogy mi van, amikor találkozol valamelyik magaddl, azt nem tudom, valszeg mindenki rájön, hogy csak a szeretet a fontos. :)

2020. júl. 12. 14:26
 13/34 KZitus ***** válasza:

Szia

Nagyon sajnálom ami veled történt. Őszinte részvétem :-(

Tudom, ez nem vigasztal, de kevesen ismerik azt az érzést amiről te írsz: "Úgy érzem sosem fogok senki mást úgy szeretni, ahogy a feleségemet szerettem." - sokan egy hosszú életen át sem élik(érzik) ezt meg/át. Mondjam azt, neked "megadta" Isten? Nem gondolom így, csak azt, hogy hatalmas pozitív élménnyel lettél gazdagabb, a hatalmas veszteség mellett.

A Biblia neked is adja a feltámadás reménységét:"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek:...." János 5:28,29

Hová temették a feleségedet? A földbe. Mit ír a vers? A halottak "kijönnek". Nem felmennek az égbe! Kijönnek onnan, ahová kerültek.(valaki a tengerbe, valaki a földbe, valaki az urnába...) Nem logikus ez?

Valahogy így képzelheted el azt, amikor a halottak feltámadnak: ahogyan egy apa a kislányát veszíti el, és kapja vissza: [link]

Ez pedig a testvérét: [link]

2020. júl. 13. 13:20
 14/34 anonim válasza:

Őszinte részvétem.

A feleséged egyszer mindenképpen meghalt volna. Lehet, hogy 50-60 év múlva, de nem élhetett volna örökké.

2020. júl. 13. 13:24
 15/34 A kérdező kommentje:

Úgy látszik senki nem érti az igazi bajom. Nekem a feltámadás nem megnyugvás. Ha látom is újra a feleségem, már nem lesz köztünk olyan kapcsolat mint itt a Földön. Nincs szex, nincs házaselet stb.

Ami volt köztünk, annak itt a Földön vége. Ennyit erről.

Arról nem is beszélve, ha ujrahazasodom, akkor az új életben azt kell lássa, hogy én már mással vagyok.

2020. júl. 13. 22:39
 16/34 anonim ***** válasza:
15 Jujj de rossz kedved van:) Tudodk segíteni neked? most túl teng bennem az empátia:D vagy megfeküdte a mai olvasás a pocidat?:D
2020. júl. 13. 22:52
 17/34 A kérdező kommentje:
Szerinted ez ennyire vicces? Örülök, hogy te jót szórakozol.
2020. júl. 13. 22:56
 18/34 anonim ***** válasza:
17 Pár napja te szórakoztál rajtam itt, mikor majd lerágtam a kefét az aggodalomtól:)
2020. júl. 13. 22:57
 19/34 anonim ***** válasza:

18+ Tegnap előtt, hogy pontosítsunk

1-2 voltam.

2020. júl. 13. 22:58
 20/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről beszélsz..
2020. júl. 13. 23:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!