Bele mertek mertek belegondolni, hogy milyen esz örökké élni? A feltámadás a mennyország után csak hab lesz a tortán?
Igen, rendszeresen gondolok erre a jövőre.
De nem a "mennyországban", hanem itt a földön.
Isten a földet azért hozta létre, hogy a fizikai teremtményeinek ez legyen az otthona.
Ez a szándéka pedig továbbra is megmaradt, és megvalósítja hamarosan.
4
Kedves Válaszoló
Isten nem azért hozta létre a földet, hogy az emberek egyszer meghaljanak, és majd más formában ott éljenek ahol ő él.
A teremtésének a célja teljesen más.
Azt szeretné ha a világegyetemben minden teremtése az egyetemes családjához tartozna, függetlenül, hogy milyen életet adott nekik.
Isten az élők Istene nem a halottaké.
Ő azért teremtett sokféle és fajtájú élővilágot, hogy megossza az élet érzéseit, örömeit másokkal.
Ezt megtarthatta volna magának, de nem tette.
A halál ezért eszébe sem volt.
A halál a törvényszegés, vagy is az engedetlenség következménye miatt lett része az embernek. De ezt Jézus halála helyre állítja, amikor a messiási királyság a földre is kiterjeszti az áldásait.
Nem véletlen olvassuk igen sok helyen, hogy az emberek örökké a földön laknak, és nem a halálra szülnek, mert Isten áldottai ők.
"Isten nem azért hozta létre a földet, hogy az emberek egyszer meghaljanak, és majd más formában ott éljenek ahol ő él."
De, pontosan azért hozta létre. De a kiválasztottak rögtön a Mennyországba kerülnek haláluk után, Jézus Krisztus ítélete előtt. Ez a 144 ezer, akiknek teljes kell lennie a számuknak, mielőtt Jézus Krisztus eljön ítéletet mondani a világ fölött. Ezt írja az Újszövetség. Le van írva az Újszövetségben, én azért tudom, mert elolvastam. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!