Putyin és Zelenszkij egyértelműen a pokolra fogja jutni vagy van mentségük ami miatt mégis a mennyországba?
Még van esélyük mennybe jutni, ha szívből megbánják azt, amit tettek.
Isten szeretete nagyobb mint az igazságossága.
Emlékezzünk a tékozló fiú példabeszédre.
Ha létezik Isten és olyan, amilyen a könyvekben meg van írva, akkor bizonyára megbocsátó. Bár erősen kétlem, hogy létezne ez a fajta mese.
Ha rajtam múlna én mindkettőt a pokol legmélyebb bugyrába küldeném. Rengeteg ember vére szárad a lelkükön.
Mentségük? Az nincs.
De van megváltójuk és van reményük.
Ha nem hagynak fel a jelenlegi gondolkodásukkal és nem változtatnak, akkor nem lehetnek részei Isten messiási királyságának.
De nem csak ők a hibásak, hanem azok az egyházak, akik félrevezetik, és nem tanítják meg Jézus szavát betartani. Hogy a hatalmukat, és a népszerűségüket ne veszítsék el a politikai hatalmak előtt, lepaktáltak ezekkel az emberekkel, és támogatják is őket.
Ahogy Jézus mondta Pilátusnak, azok a vallás vezetők akik átadták Jézust a kormányzónak nagyobb a bűne.
(János 19:11) . . .Ezért nagyobb bűne van annak, aki engem átadott neked.”
4: az a bűne, mint minden háborús politikusnak. Halálba küldi az embereket, amikor meg is menthetné tárgyalással. Főleg ilyen helyzetben, amikor tudja, hogy úgysincs esélye legyőzni Oroszországot.
Persze ez nem menti fel Putyint semmi alól. De a többi politikust sem, az EU-ban, USA-ban, akik támogatják ezt a háborút. Meg azokat sem, akik nyerészkednek rajta és lobbiznak a fegyvergyártóknak.
És ezekért halnak meg ártatlan emberek. Nem a hazáért, hanem a pénzéhes politikusokért és fegyvergyártókért. Ők meg ülnek otthon kényelemben, biztonságban.
"De Zelenszkíjnek mi a bűne?"
Többek között az, hogy alkalmasnak tartja magát egy ilyen felelős pozícióra úgy, hogy nulla a diplomáciai képessége és a felkészültsége. Mintha én orvosi diploma nélkül elkezdenék műteni..
Amúgy nem tudjuk, hogy hova fognak kerülni. Egyrészt még élnek, és ki tudja, hogy az életük hogyan alakul. Másrészt ezt megítélni Isten dolga.
Ezt jó, hogy itt, "komoly szagtekintélyektől" kérdezed meg.
Egyáltalán, MI KÖZÖD HOZZÁ?
Meg tudod fogalmazni, mi is az a bűn? (No ebben vannak alapvető kétségeim!)
Ki és mi alapján fog mérlegelni?
Létezik-e isten egyáltalán, és ha igen, érdekli őt egy icipici bolygó biomasszája?
Van arról fogalmad, mi az amoralitás, immoralitás, és mik a JELLEMFORMÁLÓ TÉNYEZŐK...?
Nem elkeseríteni akarlak.
Ha ti itt páran eldödörögtök holmi morális fing fűrészelésen, és kiüt rajtatok a katarzis élmény, ám tegyétek. A világ ettől függetlenül forog tovább. Veletek vagy nélkületek, ez már cseppet sem érdekli őt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!