A mennyországban a Szentlélek hogyan van jelen?
Figyelt kérdés
Sziasztok a Biblia irja, hogy egyik legismertebb jelképe a hófehér galamb, de ez csak a földi megjelenés nem? A mennyben is jelképekben jelenik meg? ÉS TERMÉSZETESEN JÉZUSBAN. köszönöm.tegnapelőtt 17:24
1/9 anonim válasza:
Mivel fizikai test csak a fizikai világban van, ezért a mennyben nem ölt testet a Szentlélek. De bármilyen formában képes megjelenni, amilyenben csak akar. Az első pünkösdkor lángnyelvek formájában szállt le Szűz Máriára és az apostolokra, Jézus keresztelkedésekor a galamb alakot választotta.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, energia szinten is ölthet testet a mennyben szerintem ha láttatni is akarja magát.
tegnapelőtt 18:36
3/9 anonim válasza:
Az energia is materiális fogalom, s mint olyan, az sincs a mennyben szerintem.
4/9 A kérdező kommentje:
Értem,szerintem van, de elfogadom ha más máshogy gondolja.
tegnap 09:38
5/9 munyamunya válasza:
Csak kis pontosítás: egyetlen egyszer jelenik meg a Szellem "testi ábrázatban" mint egy galamb, a Felkent bemerítkezésekor. Olyat sehol nem olvasunk, hogy 'hófehér' lett volna.
A kérdésre talán annyit lehet mondani, hogy mivel a mennyek/egek maguk eleve szellemi "helyszín", így elképzelhető, hogy az Örökkévaló szelleme elkülönülve egyáltalán nem jelenik meg, hanem mindent betölt, illetve minden benne van.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
tegnap 12:23
7/9 anonim válasza:
Nézd meg mi az energia definíciója, s rájössz, hogy energia a mennyben nem lehet.
8/9 anonim válasza:
#7 az energia eredetileg egy teológiai kifejezés, az ortodox kereszténység dogmatikájában máig megvannak az ún. teremtetlen isteni energiák.
9/9 A kérdező kommentje:
8 ezt elmagyaráznád ?
ma 09:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!