Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény ember mit kéne...

Egy keresztény ember mit kéne kezdjen egy ilyen apával?

Figyelt kérdés

Adott egy szülőpár, akik nem szeretik egymást, de együtt vannak, számomra érthetetlen okok miatt. Soha egy ünnepet nem tölthettünk el veszekedés nélkül, mert anyám nem az a tökéletes ember, akit ő maga mellé képzelt. Néha mond olyan dolgokat, amiknek van értelme, de sokszor olyan gondolkodása van(pl a világ bajaival, vagy akár egy ideális családi képről) hogy az eszem megáll. 20 évesen mai napig mindenről kéne értesítsem, hogy hova megyek, mit csinálok, kivel,meddig, mikor. Telefont mindig fel kell vegyem, mert ha nem ,akkor világképe, és persze az erőszakot sem tagadja meg a feleségével szemben. Számára csak az öregek szava szent, akik régi emberek voltak szerinte tudták, hogy mit kell csinálni. A mostaniak hülyék a szemében a tudomány szerinte csak egy kitaláció, amit az ördög szponzorizál(itt inkább az oltásokkal van a baja, a technológiát nem veti meg magától, 2 telefonja van, nehogy lemaradtunk egy egy összeesküvés elmélettel, míg az egyik a töltőben van)

Nekem nagyon elegem van ebből az emberből. Ha tehetném elköltöznék tőle, és kéthetente látogatnám, mert fáj, hogy nincs egy rendes apám. Csak anyámat féltem, hogy bántani fogja, aki nem tudom hogy eddig miért nem menekült el.

jan. 3. 23:19
 1/9 tgt ***** válasza:
32%
Költözz el.
jan. 4. 06:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Rosszabb a helyzet ebben az országban, mint hogy akár segítséget kapj egy "családsegítő szolgálat"-tól is.

Több innen-onnan megismert személy egybehangzó véleménye alapján (és az én közvetlen tapasztalatom is közrejátszik,) hogy egy csepp konfliktuskezelési technikájuk nincs.

Csak radikálisan megszakíttatni tudnak még olyan kapcsolatokat is, ahol még bőven nincs elég probléma. Vérfagyasztó, velőtrázó felismerés.

Én a helyedben külföldi munkát és külföldre költözést ajánlanék. (Ne gondolkodj azon, hogy mi fog történni kettejükkel.) Sajnos ebbe csak Te mennél tönkre teljesen.

Nagyon hasonló helyzetben voltam én is. Apámmal már nem tudok szóbaállni tartósan, sem nevelőanyámmal. (Nulla bizalom, látszólagos békülékenységet mutatok. Jókereszténységre törekvő barátokkal vettem körül magam.)

jan. 4. 07:56
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

Szia.

Olvastam a szavaidat, több dolog is eszembe jutott Isten szavából.

A kérdésed az, hogy "egy keresztény ember mit kezdjen"?

Valószínű, hogy nem fog tetszeni, vagy nem értesz majd ezzel egyet.

De nem mondhatok mást, mint amit Krisztus tanított.

Egy keresztény Jézus tanítása, vezetése alapján gondolkodik, él, ettől keresztény a keresztény.

A szüleid nem válhatnak el, mivel nincs rá alapjuk. Csak a házasságtörés az ami jogalapot ad erre. Olyasmit szeretnél a szüleidtől, amire Jézus nem ad engedélyt.

Megértelek, hogy 20 évesen konzervatívnak látod azt, hogy a szülőd szeretné tudni, hogy hol vagy, mit csinálsz. Gondoltál már arra miért tesz ilyesmit? A gyermeke vagy, és érdekli az életed, a biztonságod. Lehet, hogy kicsit túlzásba viszi, de hidd el nem rossz szándékból. HA szülő leszel, hasonlóan fogsz majd érezni, gondolkodni.

Nyilván való, hogy felnöttként már jár több szabadság.

Nekem 36 éves a lányom és nem lakik velünk, de érdekel, hogy mi van vele, Jó lehet nem kérdezem meg folyton folyvást. De jól esik ha kikéri a véleményemet, mert ezzel is mutatja, hogy ő sem mindenben tapasztalt, és nem szeretne rossz döntést hozni. Az más tészta, hogy alkalmazza vagy sem amit mondok.

Beszéltél már édesapáddal erről? Kérd ki a véleményét néha bizonyos dolgokról. Még akkor is ha nem értesz vele egyet. Ezzel látni fogja, hogy tiszteled, mint szülőt.

Hidd el ő fog meglepődni a legjobban. S valószínű, hogy lesz némi változás is. Fontos, hogy hallgassátok meg egymást. Mindig mond el, hogy veszekedés, és harag nélkül szeretnél vele beszélgetni, és fontos számodra, hogy nyugalommal teljenek el a beszélgetések, ne haraggal.

Mond el neki is az érzéseidet, beszélgessetek gyakrabban.

Kedvesen beszélgess vele, de ha látod, hogy veszekedés törne ki, akkor tisztelettel fejezd be a beszélgetést, és távozz. Szeliden mond el neki, hogy miért távozol, és a beszélgetést nem folytatod.

Mond el neki, hogy értékeled azt hogy törődik veled, még felnöttként is. Hálás vagy neki, hogy felneveltek. Ha ilyen szelídséggel, türelemmel közelíted meg, akkor egy időután tapasztalhatod majd, hogy Ő is változik.

jan. 4. 09:09
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 Bárcsak ilyen egyszerű lenne. De az élet nem csak annyiból áll, hogy valaki csak úgy felkapja a cókmókját oszt menjen.

#3 nagyon nehéz ember, nem lehet vele beszélni. Az igazáért képes ölni. Persze én hálás vagyok, hogy gondolnak rám és féltenek, de nagyon durván túlzásba esnek. Én kikérném q véleményét is, de ha elmondok neki valamit, vagy veszekedés lesz belőle, vagy baszogat, amit azt hiszi, hogy vicces. Én nem veszekedek vele, ő szokott velünk. Sajnos olyan nevelést kaptak ők(van még egy testvére, kiköpötten hasonlít rá) amit én nem fogok tudni benne megváltoztatni, és nem hiszem, hogy 50 évesen képes lenne megváltozni. Ezen kívül köszönöm a válaszod, jó látni, hogy nem kell egyből kapcsolatmegszakitósdit játszani. Azt nem szeretném, mivel mégis csak a szüleim, de valahogy határokat kéne felállítani.

jan. 4. 09:55
 5/9 A kérdező kommentje:
#2 neked is köszönöm. A külföldi munka is sokszor megfordult a fejemben, volt amikor majdnem elmentem. De viszont van egy álmom, hogy karriert építek itthon, és a párommal összeköltözök. Azt meg külföldi munkával szinte lehetetlen lenne, mármint a karrier részét. Ha kiesnék mondjuk 1 2 évet, azt is szerintem megérezném majd.
jan. 4. 09:57
 6/9 anonim ***** válasza:
14%
Apádnak igaza van. Egyedül az erőszakban nem, abban nincs igaza. De a többiben igaza van. Ne hagyd, hogy a liberális eszmék elszakítsanak Istentől, és a családodtól, a szüleidtől.
jan. 4. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
24%
Abban sincs igaza, hogy baja van az oltásokkal. Sajnos ahogy látom, rá is hat a gonosz. Viszont a mobilok révén, mert az ismerteti meg vele a különböző elméleteket, amik a gonosztól vannak. Nem baj, hogy két telefonja van. De ha nem szükséges, akkor inkább ne vegyen az ember semmiféle modern dolgot, mert a modern divatos eszközök a gonosztól vannak. Az ember nézze a tévében a keresztény kormányunk hírműsorait, abból megtudja az igazat, és hírekhez is hozzájut. Imádkozni kell sokat Istenhez, mert Isten mindig segít! Csak Istent szabad imádni, és csak Istenhez szabad imádkozni! És kell is sokat imádkozni Istenhez, mert Isten mindig segít! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
jan. 4. 11:45
 8/9 tgt ***** válasza:
100%
Kérdező: elöbb-utóbb apádat szembesíteni kell azzal, hogy már nem vagy gyerek, nem szólhat bele az életedbe. Ez is a felnőtté válás része, nem lehet megspórolni. Az elköltözés pedig tudom, hogy nem megy egyik pillanatról a másikra, de érdemes dolgozni rajta, hogy minél előbb megvalósuljon.
jan. 4. 11:52
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Általában kinövi az ember a felesleg tinikori hőzöngést, mikor felnő.
jan. 4. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!