Keresztények! Oltakoztatok a covid alatt? Ha igen, miért? Ha nem, miért?
Mindannyian keresztények vagyunk, legalábbis a kultúránk ketesztény. De én például nem vagyok vallásos, úgyhogy szerintem a kérdés pongyola, pontatlan.
Úgy kellett volna feltenni, hogy "vallásosok", "hívő keresztények" stb.
Szervusz.
Nem vettem fel egy oltást sem. Sem politikai, sem vallási oka nem volt a döntésemnek.
Miért nem?
Olvastam, hogy járvány alatt nem ésszerű oltani, csak járvány előtt, vagy után. De beszéltem szakemberekkel is, és közülük azt emelték ki, hogy az immunrendszer úgy erősödik, ha átesik egy betegségen. /nem minden betegségre vonatkozik ez a megállapítás/
A moderna volt amire gondoltam, de végül azt sem adattam be.
A Covidon kétszer estem át, orvosi "megállapítás" szerint.
Oltakozik?!
Visszaható ige! Szerintem senki sem magának adta be az oltást.
Egyébként sem kell mindenből vallási kérdést csinálni.
"Oltakoztam" végül. Sokáig nem akartam, de nem vallási okból, hanem mert úgy gondolom, hogy pusztán biznisz az egész. Végül a munkahelyem kirúgta azokat, akik nem oltatták be magukat. A kínait kértem, mert az még a hagyományos technológiával készült (állítólag), orvos rokonom mondta, hogy emiatt várhatóan annál lesz kevesebb mellékhatás. Nekem meg igazán ez volt a lényeg, nem az, hogy mennyire hat.
Elkaptam amúgy később ugyanúgy, de tünetek szempontjából a családi, ismerősi körömben teljesen mindegy volt, hogy ki milyen oltást kapott és hányszor.
Nem oltattam be magam!
Több oka is volt, hogy azt mondtam, NEM!
Középiskolai tanulmány része volt, hogy egy vakcina kifejlesztéséhez, teszteléséhez minimum TÍZ év kell. Az a fél év, ami alatt "kifejlesztették" az mRNS alapú vakcinát köszönőviszonyban sincs a szükséges tíz évvel. (Már csak a Covid után derült ki, hogy 2019-ben több milliárd adag volt raktáron.)
Másrészt, minden évben az influenza járvány előtt felhívták, felhívják az emberek figyelmét, hogy a járvány kitörése előtt oltassák be magukat, mert a járvány alatt beadott oltás többet árt(hat), mint amennyit használ.
Akkor miért is erőltették az oltást a járvány alatt, akár zsarolással kényszerítve az embereket az oltásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!