Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedte meg Isten, hogy...

Miért engedte meg Isten, hogy meghaljon a feleségem?

Figyelt kérdés

Óriásit csalódtam Istenben..

Úgy érzem sosem fogok senki mást úgy szeretni, ahogy a feleségemet szerettem.

Tudom, hogy idővel Isten adna nekem újra egy társat, ha nyitott lennék rá, de én nem akarok mást csak a feleségemet. Nem tudnék soha senkit úgy szeretni mint öt. Akkor mi értelme csak beérnem valakivel?

Istent sem értem.. Azt hiszi azzal, hogy ad egy új társat vagy úgy rendezi a dolgokat, hogy talalkozzak valakivel, azzal potolhato a feleségem?

A feltámadás gondolata sem vigasztaló nekem. Ott a mennyben amúgy sincs már hazaselet. Akkor annyinak kellene örülni, hogy majd újra látjátok egymást mint két jó ismerős? Nem értem. Az meg pláne fájdalmas lenne, ha közben én már mással vagyok.

2020. júl. 11. 22:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
20 1+2+3 hsz.
2020. júl. 13. 23:20
 22/34 anonim ***** válasza:

Szörnyű lehet neked most. Részvétem. Biztosan bele őrülnék, ha meghalna a Szerelmem.

A párom ugyanígy elveszítette a régi, legelső Szerelmét, nem voltak házasok, de hosszú évekig együtt voltak, még ma is emlegeti, megemlékezik róla, nem bocsátotta meg az életnek, pedig már tízen éve történt, de így is képes volt belém szeretni, és újra átérezni, hogy valaki megint fontos lehet neki, ezért nekem ő a mindenem, mert tudom min ment keresztül és így is maradt a szívében számomra hely.

Ő is nagyon vallásos volt akkoriban így a hite megtört, azóta sokkal reálisabban látja a világot, néha túlságosan is, de megérte, hogy ne adja fel a reményt és továbbra is higyjen valamiben, ha más nem saját magában.

Természetesen bosszús vagy, sajnos ez nem fog változni egy ideig, csak az idő és a körülmények változása tudnak majd enyhíteni a fájdalmadon. Nem fog elmúlni a fájdalmad, de képes leszel rá, hogy újra boldog életet élj. Hogy mikor az majd eldől, hogy egyedül vagy valaki mással, az mindegy. Lényeg, hogy éld ki a fájdalmad, ne akarj erőszakosan túllépni rajta, meglátod nem fogsz majd haragudni Istenre.

2020. júl. 14. 00:23
 23/34 A kérdező kommentje:
Egy idő után remélem elmulik a haragom, mert az csak megjobban felemeszt és megöl belülről.
2020. júl. 14. 01:02
 24/34 anonim ***** válasza:

A halál nem Isten akarata. Ne okold őt. A halál a bűn zsoldja, minden bűnös ember meghal.

De a mennyes dolgot ne hidd. A menny az nem egy hely, ahova kerülnek az emebrek. Az ember a halál után megszűnik létezni, megszűnik az érzés és a tudat is. A test elrothad, és nincs többé lét, sem földön, sem égben. Viszont Isten ígérete alapján lesz feltámadás, és örök boldog élet a paradicsomi földön.

Részvétem ami a feleségeddel történt! Bízz a teremtődben, és egy nap újra boldogok lesztek az örök paradicsomban

2020. júl. 15. 11:35
 25/34 A kérdező kommentje:

Ha ujrahazasodom, akkor mégis hogy leszünk ott boldogok? Sehogy. Ott majd azt kell vegignezze, hogy én már mással vagyok.

Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha ott újra fellangolnak az érzéseim a volt feleségem iránt, hiszen csak azért szakadtunk el, mert meghalt. Akkor mi lesz a második feleségemmel?

2020. júl. 15. 13:34
 26/34 anonim ***** válasza:

Egyrészt senki nem kötrlez hogy újraházasodj. És a dilemmádra a válasz: bízd Ist4nre magad. :)

Ő tökéletes és mindenható teremtő. Úgy intéz majd mindent, hogy mindenki boldog és elégedett legyen. Ez nem a te dolgod, hanem majd Ő elintézi. Te csak éld az életed, a feltámadás után boldog leszel. Erről Ő fog gondoskodni, senki nem tudja hogy hogyan

2020. júl. 15. 13:39
 27/34 anonim ***** válasza:
#7 Ezzel arra célzol, hogy a hölgy szabad akaratából halt meg?
2020. júl. 16. 23:15
 28/34 anonim ***** válasza:

Isten alapos megfontolásból nem avatkozik bele a világ dolgaiba. Egyfelől nehogy nyomot hagyjon benne, mert akkor bebizonyosodna, hogy ő létezik, ezzel pedig elveszne a belé vetett vakhit.

Másfelől ha kellőképp igazságos, akkor nem tehet kivételt senki kedvéért. Ha a te önző ragaszkodásod miatt felfüggesztené a természettörvényeket, akkor nem tudná megindokolni, hogy minden ilyen esetben miért nem jár el következetesen ugyanúgy. Mindenkinek van valakije, akinek nagyon fáj a veszteség, és ezen az alapon mindenkit fel kéne támasztani, vagy örök életűvé tenni. Ha nem így jár el, nem lehet igazságos.

2020. júl. 16. 23:19
 29/34 KZitus ***** válasza:

Azt írod:"Ha újraházasodom, akkor hogy leszünk ott boldogok? Sehogy. Ott majd azt kell végignéznie, hogy én már mással vagyok."

Nos ha megtudod a Bibliából mit jelent Krisztus tanítása szerint az "Ott majd....", akkor teljesen megváltozik a véleményed, a gondolkodásod, és másként látod a saját helyzetedet, és a feleségedét is akit annyira szerettél.

2020. júl. 18. 14:37
 30/34 KZitus ***** válasza:

"Nekem a feltámadás nem megnyugvás. Ha látom is újra a feleségem, már nem lesz köztünk olyan kapcsolat mint itt a Földön. Nincs szex, nincs házaselet stb." - ez csak még bánatosabbá tehet.

De a megtisztított földön éppen olyan életet élhetsz a feleségeddel, mint a halála előtt, csak betegség, öregség és halál(félelem) nélkül.

Krisztus ezért halt meg! Különben mit érne a váltsága? Mit érne az, hogy meghalt a bűneinkért?

2020. júl. 18. 14:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!