Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán Isten szava lenne?

A Korán Isten szava lenne?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 21. 23:27
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/229 anonim ***** válasza:
50%

"Ezek szerint akkor felesleges a Korán, hisz Allah anélkül is számon tud kérni bárkit."

Az iskolában sem te határozod meg hogy miből vizsgázol igaz? Az iszlám szerint az evilági élet egy próbatétel amire minden ember önként vállalkozott. Ha te olyan korban születtél mikor eljutott hozzád a Korán, az alapján leszel számonkérve. Korábban élt emberek a korábbi kinyilatkoztatások alapján lesznek számonkérve. A Korán nem felesleges hiszen ezzel a kinyilatkoztatással vált teljessé Isten vallása. Keresztények erre egyből rávágják hogy akkor a Korán miért nem az emberiség kezdetekor lett kinyilatkoztatva. Nyilván azért mert a korai emberiség még nem volt azon a szellemi szinten hogy minden tanítást megértsen. Olyan mintha egy 30 éves számítógépre akarnál telepíteni egy mai szoftvert ami nyilván nem müködne.

2020. ápr. 24. 00:02
 122/229 anonim ***** válasza:
30%

"Konkrétan a legnagyobb szent egy nő."

Keresztény vallásban legnagyobb nő Mária akit Istenként imádnak. Ez pedig nem más mint bálványimádás, amit a Biblia szigorúan tilt.

2020. ápr. 24. 00:05
 123/229 anonim ***** válasza:
50%

"Az iskolában sem te határozod meg hogy miből vizsgázol igaz? "

Jó a példa, mert hogy valaki ugyanazt a vègzettséget elérje az iskolában, ahhoz nem lesz az egyik tanulótól az 5-ös szorzótábla, a másiktól a kísérleti magfizika számonkérve. Mivel ez egy logikátlan és igazságtalan rendszer lenne.

Csakúgy, mint egy istennél is logikátlan és igazságtalan ez az általad vázolt rendszer.

2020. ápr. 24. 00:07
 124/229 anonim ***** válasza:
32%

"Nem, ez ellentmondás a Biblia és a Korán között. Ebből nem következik hamisítás, csak hogy a Korán szerzője nem ismeri el igaznak, amit a Biblia ír Jézusról."

Látom nem sikerült felfogni miről van szó. A Korán szempontjából ez hamisítás a Bibliában. A másik hozzászóló azt állította a Korán nem írja hogy a Bibliát meghamisítoták. Ezért hoztam ezt a példát.

2020. ápr. 24. 00:08
 125/229 anonim ***** válasza:
50%

"Keresztény vallásban legnagyobb nő Mária akit Istenként imádnak"

Senki sem imádja istenként Máriát.

A Korán mit is ír a hazudozásról?

2020. ápr. 24. 00:08
 126/229 anonim ***** válasza:
50%

"Látom nem sikerült felfogni miről van szó. A Korán szempontjából ez hamisítás a Bibliában"

Te jó ég, az alkoholizmus és a fetrengés után harmadszor is felsülsz egy ilyen szimpla fogalommal?

Hamisítás akkor történik, ha valami eredeti tartalma aljas szándékkal megváltoztatásra kerül. Abból, hogy a Biblia és a Korán mást állít ugyanarról, nem következik hogy bárki bármit is átírt volna, ergo a Korán sehol nem utal hamisításra.

2020. ápr. 24. 00:10
 127/229 anonim ***** válasza:
45%

"Én ittam alkoholt, voltam már káva részeg is mégsem vagyok alkoholista.... akkor hogy is van ez?"

A szociális problémáid nem tartoznak rám.

"Egy esküvőn változtatta jézus borrá a vizet, nem a kocsmában.Esküvőn szokás inni."

Teljesen mindegy. A Biblia szerint Jézus emberek tömeges alkoholizálásában vett rész. Lehet ezek az emberek úgy berugtak ettől hogy összeverték egymást, vagy megölték egymást, vagy ráment a májuk. Ki tudja. Egyébként én kizártnak tartom hogy Jézus ilyett tett volna.

2020. ápr. 24. 00:13
 128/229 anonim ***** válasza:
45%

"El tudom. Egyik sem logikus."

Mondtam, 70-es iq kellene minimum.

"Bár a lokális özönvízzel még kevésbé logikus a sztori, hiszen onnantól felesleges marhaság a teljes bárkaépítős, állatgyűjtögetős része a sztorinak."

Lokális árvíz alatt nem azt értem hogy a kis patak öntött ki a falú végén. A Fekete-tenger korábban édesvízű tó volt. A Földközi-tenger áttörte a Boszporuszt és elöntötte az egész térséget. Ez tudományos tény. Lehet pont ez az árvíz az, és ez esetben jól jön egy bárka. A Korán nem írja hogy a világ minden álltafajából volta a hajón. Valószínű csak háziállatok lehettek.

2020. ápr. 24. 00:19
 129/229 anonim ***** válasza:
100%

Te úgy képzeled el az alkoholfogyasztást, hogy az emberek verekednek, és ölik egymást....

Há dehülye vagy.

Eddig négy esküvőn vettem részt, mindnél volt alkohol, és egy verekedés sem volt...

Nagyon el vagy rugaszkodva a valóságtól.

Egyébként Máriát nem Istenként, hanem szentként tisztelték, ez nem bálványimádás...

Ez megemlékezés.

2020. ápr. 24. 00:20
 130/229 anonim ***** válasza:
50%

"Lokális árvíz alatt nem azt értem hogy a kis patak öntött ki a falú végén. A Fekete-tenger korábban édesvízű tó volt. A Földközi-tenger áttörte a Boszporuszt és elöntötte az egész térséget. Ez tudományos tény. Lehet pont ez az árvíz az, és ez esetben jól jön egy bárka. A Korán nem írja hogy a világ minden álltafajából volta a hajón. Valószínű csak háziállatok lehettek."

Ez esetben bárki aki hajlandó volt egy hoszabb túrára, jobban járt mint Noé. Logikátlan marhaság a sztori.

2020. ápr. 24. 00:22
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!