Szerintetek mitől válik valaki ateistává így született vagy a körülmények tették azzá?
azért, mert nem akarom hogy bármi közöm legyen bármelyik egyházhoz. ezért, te degenerált majom.
üdv,
egy másik ateista
"#31 az zavar hogy nem volt beleszólásom. rámraktak egy bélyeget, aminek semmi haszna, és nem is akartam soha. mégis rajtam van"
Azért válik bélyeggé, mert azzá teszed.
A templomban is, amikor isznak a miseborból meg esznek az ostyából, azért lesz nekik jelentősége, mert jelentőséget adnak neki azzal a misztifikált cécóval, hogy a vélt teremtőjük vérét meg testét fogyasztják... Enélkül a hit alapú handabanda nélkül csak leküldenek egy korty alkoholt meg egy falat száraz kekszet.
Ez egy túlspilázott egzisztenciális probléma pusztán, vagyis a probléma csak a fejedben létezik. Ha hagyod, hogy ennyire meghatározzanak, hogy rosszul érezd magad egy szertartás miatt, amiben nem is hiszel, az azt jelenti, hogy mégse vagy tőlük független, mert szokásaikkal, a világnézetükkel hatni tudnak rád. Ez a gondolatmenet azt sugallja, hogy bár nem kérsz a nézeteikből, de súlyuk van előtted, nem pedig azt, hogy valótlannak és értelmetlennek tartod őket.
Azért azt se felejtsük el, hogy az emberek azért kezdenek el hinni különböző vallásokban, mert így lettek nevelve. Ahogy az ember idősödik, maga dönti el hogy miben hisz.. Mennyország-pokol, vagy akár lélekvándorlás. Embere válogatja. De bármit is választunk, minden vallást emberek hoztak létre, ergo a mai világban mindenki olyan dolgokban hisz, ami egyszer más emberek fejéből pattant ki. Amirekre nincsen kézzel fogható bizonyíték.
Én így lettem ateista: Rájöttem, hogy a vallás csak egy eszköz az embereknek, hogy tudják mi a jó és a rossz, hogyan kellene élni, és hogy nyugtassák magukat nehéz helyzetekben, hogy van fent valaki aki vigyáz rájuk. Valamint, hogy bizzanak abban, hogy a halál után megnyugvásra találnak ők és a szeretteik. És még jó pár indokot fel lehetne sorolni, de szerintem pont hogy azt kellene tanítani mindenkinek, hogy az embereknek saját maguktól kellene jól cselekedniük, és nem az alapján hogy mit követel meg a vallásuk.
Szerintem aki ateistává válik, pont hogy tisztábban kezdi el látni a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!