Szerintetek mitől válik valaki ateistává így született vagy a körülmények tették azzá?
" az zavar hogy nem volt beleszólásom. rámraktak egy bélyeget, aminek semmi haszna, és nem is akartam soha. mégis rajtam van"
Semmilyen bélyeg nincs rajtad, hisz senki nem látja. Te sem tudnál róla soha életedben, ha nem árulták volna el.
"Semmilyen bélyeg nincs rajtad, hisz senki nem látja"
de, én, és én nem akarom hogy ott legyen. miért olyan nehéz elfogadni ezt?
"de, én, és én nem akarom hogy ott legyen. miért olyan nehéz elfogadni ezt?"
Akkor keresd meg hogy hol van, és vakard le. Ha nincs mit levakarni, akkor csak te képzeled oda a bélyeget, miért olyan nehéz felfogni ezt?
"ááá nem... egyszerűen nem hinnék el, mint ahogy sokan pl az evolúciót is tagadják. A tények csak elenyészően kis mértékben befolyásolják a hitet."
Ez igaz, viszont a következő generáció már kevésbé lenne vallásos, az ateizmus pedig jobban megerősödne.
Még egy érvet felhoznék az ateizmus mellett:
Ha jól vettem észre, az ateisták többsége hozzám hasonlóan gyenge ateista, vagyis nem mondja 100%-ra, hogy nincs Isten. Ezzel szemben több az erős hívő, akik 100%-ra mondják, hogy van Isten - anélkül, hogy egyetlen bizonyítékot is letennének az asztalta.
Az ateizmus tehát egy reálisabb álláspont is. Nem mondják, hogy biztosan tudják, mi történt, a Világegyetem kezdetén, szemben a hívőkkel, akik biztosan tudjak, hogy Isten - pontosabban az ő Istenük - teremtett. Azzal nem is számolnak, hogy mi van akkor, ha az igazi Isten nem azonos a vallasok isteneivel.
"de, én, és én nem akarom hogy ott legyen. miért olyan nehéz elfogadni ezt?"
ha nem hiszel akkor mi az istenért van a hiszti? "levakarod a templomban"... ha nem hiszen az egészben akkor miért kell levakarnod? Degenerált majom vagy.
üdv,
egy ateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!