Miért olyan idióták az emberek hogy megveszik a borzasztó körülmények között született kiskutyát, ahelyett hogy feljelentést tennének?
Nem idiótaság, hanem tudatlanság vagy sajnálat.
Nem néz utána, nem olvas utána, nem mondják neki, megsajnálja, ki akarja menteni...stb.
Azt hiszik,hogy jót tesznek azzal,ha legalább egyet kimentenek.
Na meg kell a 10-20 ezer forintos "fajkutya".
Általában nem látják a "gyárat". Vagy kiviszi nekik az eladó, vagy különteszi őket amíg megnézi. Még kamu szép mamát és papát is elő tudnak varázsolni.
Azt gondolják, hogy jól vannak tartva. Aztán persze otthon derül i, hogy bolhás férges és nem a jóllakottságtól gömbölyű a pocak, hanem mert fel van puffadva.
Ismertem egy lányt, elhozta a kutyust, állítólag oltottan, csak éppen nem volt ott a könyv. Persze parvós lett, elpusztult. Utána hiába kereste a "tenyésztőt". Elnyelte a Föld.
Sajnos én már hallottam olyat hogy a szaporító hátravezette a vevőket, vagy pl ha a disznóólban vannak a kutyák akkor is az van hogy odavezeti őket hogy válasszon.
Ha tényleg a sajnálat vezérelné a vevőt, akkor nem csak a 'saját' kölykét sajnálná, hanem a testvéreit is meg az anyakutyát, akiket hátrahagy és isten tudja mi lesz velük. Álszentségnek és kifogásnak tartom ezt, szerintem semmi köze nincs ennek a sajnálathoz. Ha feljelentést tenne, akkor is be tudná fogadni a gazdátlanná vált alomból a kölyköt.
Azt a szöveget én sem szeretem, hogy "kihozta a kezébe a kutyust, tiszta piszok volt, meg fel volt puffadva, hát a kezébe nyomtam a pénzt és gyorsan elhoztam..."
Lehet én nem hoznám el. Miért is adjak pénzt egy ilyennek? Felvenném a kapcsolatot egy szervezettel, kimennének aztán tőlük elvinnék egy kölyköt, ha már annyira sajnálom. És a kiskutya árát otthagynám támogatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!