Ti bevállalnátok ilyen körülmények mellett egy huskyt?
A párommal élünk lakásban, jelenleg egy sheltie kutyusunk van, ő az én első saját nevelésű kutyám. Már régóta nagy álmom egy husky de az energikussága miatt nem igazán merem bevállalni. Mindketten dolgozunk, jelenleg az a napi rutin, hogy én munka előtt leviszem fél órára a kutyát, majd munka után, 4 óra körül szintén leviszem másfél-két órára, ilyenkor igyekszünk kutyás társaságba menni hogy tudjon játszani, szaladgálni. Este, lefekvés előtt pedig szintén leviszem fél órára. Jártunk kutyasuliba, most hétvégenként szoktunk agilityzni is, nagyon szereti, meg igyekszünk mindig magunkkal vinni, ha megyünk kirándulni, bicózni vagy bármi.
Nagyon gondolkozok egy huskyn, de sokat olvasom itt is hogy iszonyat energiák tombolnak benne és én ettől félek hogy ez amit a kicsinek is nyújtok, neki nem lenne elég.
A sheltie is aktív igaz nem ennyire.Viszont olyat lehet,hogy amikor a kicsi elfárad akkor elmentek egy parkba a sheltiet hagyjátok pihenni addig a másikotok meg tovább fárasztja a husky-t akár labdával vagy frizbivel vagy bármivel.
Figyelj szerintem bevállalhatod,hiszen 1,5-2 óra alatt megfelelő módszerekkel a legaktívabb kutyát is le lehet fárasztani. :)
Szólok előre, hogy a husky és a sheltie nem csak a mozgásigény miatt tűz és víz.
Tapasztalatból mondom, hogy aki egy juhászkutyával kezdi az életét, annak a haja fog hullani egy szánhúzótól. Teljesen mások az igényei, másképp reagálnak és főleg: messze nem olyanok, akik lesik a szavad, hogy mit kell csinálni. Pont ellenkezőleg.
Nem a tartási körülményekkel van a gond, az bőven megfelelne. De ismerek juhászkutyást, aki fél év után visszapasszolta a huskyját, mert nem bírt vele. Én a huskyk után szereztem be egy izlandi pásztort. Nagyjából ugyanaz a jellem, mint a sheltie (főleg, mivel őket is belevonták a sheltie kialakításába), tudom a különbséget.
Köszönöm a válaszokat!
Lehet hogy megpróbálnánk az ideiglenesezést, ez elég jól hangzik meg mindenki jól járna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!