Mikor, hol és milyen körülmények között mondta Einstein, hogy egyetlen felfedezésem sem született racionális gondolkodás során?
@5: ez egy abszolút kijelentés, és mint olyan, definíció szerint nem lehet "részben igaz". Vagy teljes mértékben hamis, vagy teljes mértékben igaz.
A természettudományos felfedezésekhez vezető utak - ahogy már utaltam rá - gyakorta ki vannak kövezve intuíciókkal. Ugyanakkor, ha van valakinek egy intuitív ötlete, azt utána kőkemény racionalizmussal kell kidolgoznia. A természettudományokban az intuíció nem működik az arra épülő racionalitás nélkül (bár a racionalitás működhet intuíciók nélkül).
Szóval de, suta gondolat.
Soha egy csatát sem nyertem meg fegyverrel. - Napóleon
Mindent egybevetve, azt hiszem, a vallás kevésbé fontos, mint az emberek szeretete egymás iránt. - XII. Pius pápa
Soha nem voltam miniszterelnök - csak segítettem másoknak megtenni, amit nélkülem is megtettek volna. - Orbán Viktor
Tessék még egy pár "fontos" és "bölcs" - és éppen annyira hiteles :p - mondás, amit kirakhatsz a Facebook oldaladra. ;p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!