Hogy változtassak azon a dolgon, hogy az érzelmi dolgokkal nem tudok mihez kezdeni, nem vagyok képes kezelni az ilyen dolgokat?
Én inkább 100%-ban racionális és következetes ember vagyok, ha érzelmekkel kapcsolatos dolgokkal jönnek nekem egyszerűen nem vagyok képes értelmes választ adni az ilyen helyzeteken. Már gondoltam arra is, hogy lehet, hogy emiatt a tulajdonságom miatt nem volt még egyszer sem csajom.
Hogyan változtathatnék ezen a tulajdonságomon?
24/F
Ezt hogy érted, hogy nem vagy képes választ adni ilyen helyzetekben? Ill nem tudsz mit kezdeni vele. Írj egy példát, mert így a kérdés elég tág.
De olvashatsz érzelmi intelligenciáról szóló könyveket, így bővül a szókincsed erre vonatkozóan, plusz figyelgesd magad mikor mit érzel. Az ember mindig érez valamit akár unalom, érdeklődés, öröm, közöny az, vagy kimerültség.
A szeretetet meg lehet tanulni, én vagyok az élő példa.
Voltam pszichológusnál, önsegítő csoportba járok és Fromm-ot, Buscaglia-t, Laustert, Yalomot olvasok!!!
ha az élet maga korlátoz, akkor nem lehet mit hátrahagyni.
Sokat nem tehetsz ellene, ilyennek születtél. De megpróbálhatsz olvasni regényeket, hátha bele tudod élni magad, és akkor talán az érzelmi életed is fejlődni fog. Itt egy könyvlista.
Saint-Exupéry: A kis herceg
Fekete István: Csí (megható könyv egy fecskéről)
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki (nagyon humoros, igaz, főleg nyelvi humor van benne)
Oscar Wilde: A boldog herceg
Nagyobbaknak:
Dickens: Copperfield Dávid
Dickens: Twist Olivér
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Kipling: A dzsungel könyve
Beecher Stowe: Tamás bátya kunyhója
Jack London: A vadon szava
Jack London: Az éneklő kutya
Jack London: A beszélő kutya
Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Mikszáth Kálmán: Noszty fiú esete Tóth Marival
Jókai Mór: Aranyember
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
Karinthy Frigyes: Így írtok ti
Dymphina Cusack: Ketten a halál ellen
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Victor Hugo: Nyomorultak
Victor Hugo: A nevető ember
Victor Hugo: Párizsi Notre Dame
Emile Zola: Nana
Emile Zola: Életöröm
Emile Zola: Egy asszony élete
Maupassant: A szép fiú
Floubert: Bováryné
Tenesee Williams: A vágy villamosa
Bernard Shaw: Warrenné mestersége
Tolsztoj: Anna Karenina
Rostand: Cyrano de Bergerac
Ifj. Dumas: Kaméliás hölgy (operában: Verdi: Traviata)
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Dosztojevszkij: Fehér éjszakák (nekem a kedvenc könyvem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!