Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus isten? A kérdésem nem...

George1113 kérdése:

Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. És a bibliából úgy veszem ki hogy isten. Ti hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés
2020. jan. 27. 18:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/135 anonim ***** válasza:
0%

Jézus Isten???

A földhöz ragadt materiális, csak max 3D ben gondolkodásúak számára Jézus nem Isten csak egy ember!

Már a maga idejében is ez verte ki a biztosítékot mindenki számára! Ezért is akarták megölni, mert noha ember létére Istenné tette, mondta magát és egyenlővé tette magát az Istennel!

Jöjjön a szellemi 4D vagy akár a 7.-8.Dimenzió!

Isten szellem!!! Ő benne áll fenn az egész teremtett világ!!! Ő a tudat, a létezés és az akarat!!!

Itt van Jézus!!! Ő pedig az Isten Kinyilatkoztatása, kiábrázolása, kivetülése, Isten akaratának megcselekvője és végrehajtója ebben a teremtett világban!!!

Tehát Jézus Isten része, Isten "Fia", Aki nem termtmény, hanem, Isten alkotó eleme ("IGE"), Istenból, Istentől ("születet")!!!

Isten 3 lényegű, ahogy a kinyilatkoztatása is az! Atya-Fiú-Szent Szellem, és ez a 3 egy!!!

Isten Szellem, egy szellemi tudati lény és állapot.

Jézus pedig az Isten kinyilatkoztatása, kevetülése, Isten akaratának a megcselekvője és végrehajtója a teremtett világ számára!

Az Isten Szent Szelleme pedig az összekötő kapocs az Atya és Jézus között, valamint Jézus és az Ő benne hívők között!!!

Jézus tehát Isten része! Isten testet öltött Jézus személyében, azaz Isten testé lett és lakozott közöttünk testben közel 2000 évvel ezelőtt!!!

Azaz Jézus a testben megjelent Krisztus!

Jézus a testben megjelent Isten!

Jézus a testben megjelent megváltó!

Jézus a testben megjelent megbocsátó!

Jézus a testben megjelent üdvözítő!

Jézus a testben megjelent örök életet adó!

Azaz Jézus a testben megjelent Isten, ugyanis csak Isten bocsáthatja meg az emberek bűneit!

Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.14,7.Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Jn.14,9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Jézusnak van hatalma a bűnöket megbocsátani!

Mt.28,18.És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Jézus élete, kereszthalála:

Jn.10,18.Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Jn.5,26.Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Röviden szólva Jézus Isten! Isten akaratának kinyilatkoztatása, kivetülése, kiábrázolása, Isten akaratának végrehajtója, megcselekvője, ebben a teremtett 3D-s világban!

2020. jan. 29. 11:25
 22/135 A kérdező kommentje:
21. Szebbeb és érthetőbbeb nem isb írhattad volna le.
2020. jan. 30. 06:52
 23/135 A kérdező kommentje:
De érdekes aki megvalja istent, általába mindig 40-hez közelít a százalékuk. :D jehovistáknak 20-30 a százalékuk. Egy fokkal jobbak vagyunk náluk :D
2020. jan. 30. 06:56
 24/135 anonim ***** válasza:
11%

Ez főként értelmezés kérdése. Minden emberben benne az "Isteni Szikra", vagyis Isten egy parányi darabja. Ebben az értelemben minden ember Isten. Ez alól Jézus se kivétel. Neki Isten az atyja, amit számtalanszor ki is hangsúlyozott. Mikor teremtőjéhez szól, így hivatkozik rá.

A kérdés inkább az szerinte, hogy ennél a szikránál több volt -e benne az isteni létből. Ez viszont hitvita. Egyik csapat szerint igen, másik szerint nem. Az érvek meg pro és kontra vég nélküliek ám sehova sem vezettek az eltelt 2 évezred alatt. Szerintem nem sok értelme van ismét felvetni, mert időgép hiányában úgysem lehet eldönteni.

2020. jan. 30. 07:29
 25/135 anonim ***** válasza:
0%

Mivel látom hogy csak a bizonyítatlan vallási dogma papagájmód ismételgetése megy, válaszolok a feltett kérdéseimre.

"Mit is jelent a bibliában az isten, vagy Isten szó?"

A legtöbbször természetesen magára a Mindenhatóra használja a Szentírás, de a szóhasználatból és a szövegkörnyezetből kiderül, hogy ezt nem tulajdonnévként, személyes névként használják, hanem rangként vagy címként. És egyáltalán nem csak a Mindenhatóra, Jehovára alkalmazza az Írás, hanem pl. Mózesre is, vagy a Bírákra, az angyalokra, Jézusra vagy magára Sátánra is.

"Kizárólag tulajdonnév, melyet mindig egy-ugyanazon személyre alkalmaz az ihletet Szentírás, vagy másra is? És akikre alkalmazza, azoknak van-e valódi tulajdonnevük is vagy csak az "isten" megszólítás van?"

Tehát az Isten szó nem tulajdonnév, mindenkinek, akire alkalmazzák, van saját tulajdonneve is. Az Isten szó elsősorban rangot jelentő kifejezés.

"És eredetileg, tehát az óhéber és az ógörög nyelveken kis vagy nagybetűvel írták, ha személyre vonatkozott az isten kifejezés?"

Minden ellenkező állítással szemben (ahol oktondi módon az 'eredeti' alatt egy Károli fordítást állított be az egyik válaszoló) az eredeti írásban NEM voltak kis és nagy betűk. Csak a későbbi, nemzeti nyelvekre fordító emberek emelték ki az isteni szereplőket - tehát az Atyát és a Fiút a pogány háromság miatt úgy, hogy pl. a János ev. 1:1,2-ben mindkét személy isten-rangja nagy betűs legyen. Az Új világ fordítás ezen változtatott, hiszen a bibliából világosan kiderül, hogy nincs háromság, tehát nem egyenlő Jézus az Atyjával istenségben.

"A János evangéliuma 1:1-2-ben pl. kis vagy nagybetűvel szerepelnek az ógörögben az "Isten" szavak, mind nagy vagy mind kicsi, vagy egyforma minden betű? Esetleg egyik ilyen, másik olyan? Ez esetben melyik milyen?"

Tehát az eredeti szerint nincs kis és nagybetű eltérés. Ezt a nemzeti nyelvek változó nyelvtana változtatta meg.

2020. jan. 30. 17:59
 26/135 anonim ***** válasza:
45%

"A legtöbbször természetesen magára a Mindenhatóra használja a Szentírás, de a szóhasználatból és a szövegkörnyezetből kiderül, hogy ezt nem tulajdonnévként, személyes névként használják, hanem rangként vagy címként. És egyáltalán nem csak a Mindenhatóra, Jehovára alkalmazza az Írás, hanem pl. Mózesre is, vagy a Bírákra, az angyalokra, Jézusra vagy magára Sátánra is"

Megszólításként kizárólag az Atyára ésa Fiúra használja bárki is.

"Minden ellenkező állítással szemben (ahol oktondi módon az 'eredeti' alatt egy Károli fordítást állított be az egyik válaszoló) az eredeti írásban NEM voltak kis és nagy betűk. Csak a későbbi, nemzeti nyelvekre fordító emberek emelték ki az isteni szereplőket - tehát az Atyát és a Fiút a pogány háromság miatt úgy, hogy pl. a János ev. 1:1,2-ben mindkét személy isten-rangja nagy betűs legyen. Az Új világ fordítás ezen változtatott, hiszen a bibliából világosan kiderül, hogy nincs háromság, tehát nem egyenlő Jézus az Atyjával istenségben."

Helyesebben Jehova Tanúi, anélkül hogy ezt a szövegkörnyezetben bármi is indokolta volna, direkt kisbetűvel írták Jézus Istenségét, csak hogy a saját pogány tanukhoz igazítsák a Szentírás szavát.

2020. jan. 30. 18:18
 27/135 A kérdező kommentje:

Az ördög úgy irányítja őket az átírt bibliával mint a ronybabát. Ne feledjék, nem tudják mit beszélnek! Ők is csak felekezeti létrehozókról hallották ezt és a folyóiratokkal szépen manipulálják őket! hogy lehet olyat állítani hogy nem igaz a háromság, istenem! Ha gondolkodna egy kicsit ő meg ketősségből van, mert teste is van, meg lelke is a képmására lettél teremtve, a tested és a lelked egyek ha kilépnél a testedből a lelked nem lenne a te személyed? Vagy tevékeny személytelen erőből vagy?, ha, egy halandó ember lehet kettőségű akkor nehogy már egy mindenható isten ne lehessen háromságú, és ne jöjjön le testben meghalni érted.

De az amitől ráfogsz döbbenni hogy mikor eljön jézus, mekkorát tévedtél! És nem armageddonnal fog eljönni, mert meg próféltálta a feleketet hatszor,és nem jött el, mert nem is abba a formában fog eljönni, a halállal jön el mint a tolvaj, amit csak ő tud, és ráfogsz döbbenni, hogy nem haltál meg, hanem élsz. Keresed a testedet és nincs. Megszűnt, de jézus is számodra, mert a földön meg tagadtad, és az ördögnek joga lesz hozzád

2020. jan. 30. 20:17
 28/135 A kérdező kommentje:
Ja és ha neked nagy és kis betütől fögg a pokol létezése, és egy világi egyszerű adventistától akiblétrehozta egyenesen a kárhozatod akkor vess magadra.
2020. jan. 30. 20:22
 29/135 anonim ***** válasza:
41%

"Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. "

Ez aranyos volt.

2020. jan. 30. 20:22
 30/135 A kérdező kommentje:
Isten! Miért?
2020. jan. 30. 20:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!