Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. És a bibliából úgy veszem ki hogy isten. Ti hogy gondoljátok?
Mit is jelent a bibliában az isten, vagy Isten szó? Kizárólag tulajdonnév, melyet mindig egy-ugyanazon személyre alkalmaz az ihletet Szentírás, vagy másra is? És akikre alkalmazza, azoknak van-e valódi tulajdonnevük is vagy csak az "isten" megszólítás van?
És eredetileg, tehát az óhéber és az ógörög nyelveken kis vagy nagybetűvel írták, ha személyre vonatkozott az isten kifejezés?
A János evangéliuma 1:1-2-ben pl. kis vagy nagybetűvel szerepelnek az ógörögben az "Isten" szavak, mind nagy vagy mind kicsi, vagy egyforma minden betű? Esetleg egyik ilyen, másik olyan? Ez esetben melyik milyen?
Tisztelt kérdező, ezt tőled kérdezem, mivel addig amíg ezekre az alapvető kérdésekre e szóval kapcsolatban nem tudsz válaszolni, addig semmi értelme ide másolni hosszú és megtévesztő szövegeket!
És össze tudjuk, nem provokáció, persze hogy nem. :) Csak éppen szeretnéd leckéztetni a Tanúkat, de nem megy.
"Mit is jelent a bibliában az isten, vagy Isten szó? "
A teremtőt.
A ti átírt bibliátokban talán mást jelent ez a szó?
'Mit is jelent a bibliában az isten, vagy Isten szó? Kizárólag tulajdonnév, melyet mindig egy-ugyanazon személyre alkalmaz az ihletet Szentírás, vagy másra is? És akikre alkalmazza, azoknak van-e valódi tulajdonnevük is vagy csak az "isten" megszólítás van?
És eredetileg, tehát az óhéber és az ógörög nyelveken kis vagy nagybetűvel írták, ha személyre vonatkozott az isten kifejezés?
A János evangéliuma 1:1-2-ben pl. kis vagy nagybetűvel szerepelnek az ógörögben az "Isten" szavak, mind nagy vagy mind kicsi, vagy egyforma minden betű? Esetleg egyik ilyen, másik olyan? Ez esetben melyik milyen?
Tisztelt kérdező, ezt tőled kérdezem, mivel addig amíg ezekre az alapvető kérdésekre e szóval kapcsolatban nem tudsz válaszolni, addig semmi értelme ide másolni hosszú és megtévesztő szövegeket!
És össze tudjuk, nem provokáció, persze hogy nem. :) Csak éppen szeretnéd leckéztetni a Tanúkat, de nem megy"
Oké kedves jehova tanu válaszoló, ha annyira kéred, válaszolok, de hogy ne tűnjek öncélú igazsághajhásznak, a bibliából válaszolok neked. Tehát
"Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.2Ez kezdetben az Istennél vala'
Az ige maga jézus, mind nagy betű, és itt írja hogy az ige az maga isten.
Újv.f
Kezdetben volt a Szó+, és a Szó az Istennel volt,+ és a Szó isten* volt.+ 2 Ő kezdetben az Istennel volt.
Egy szó, hogy lehet nagy betű, ha magatok valljátok, hogy a szenlélek ami számotokra csak isten tevékeny ereje, azcsak személytelen erő, amit kis betűvel ejtetek mit keres ott a nagy betű? Pont a ti pontos gondosan átfordított biliátokban. Ezt magyarázd meg nekem! Jajj várj, van itt még valami!
Eredeti:Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.2A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
Tehát isten lelke nem személytelen erő , hanem személy, aki egy vele! Tehát az ige, aki testé lett az ő maga!
Újvilág fordítás
Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.+2 A föld ekkor még kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mély vizek*+ színén. És Isten tevékeny ereje*+ lebegett a vizek+ felett.
Tevékeny ereje? Hogy ? Mikor a szót a jános evangélumába nagy betüvel ejti a társulat az újvilág forditásban! Akkor ki van nyelvtanilag összezavarodva? A társulat, vagy a görög iratok?
És nem ereje , hanem a Lelke lebegett! Az Ige is ő maga!
Ezt azért ferditette el a társulat, mert az ő teologiájukban, nem ismerik el jézus istennek, de a szentírás, világosan leírja. És kiderült már megint hogy a ti irásotok az összevaradott!
Ezekután gondolkozz el.
Az én alátámasztásom neked,a eredeti biblia.
A te érved, és az igazad csak egy hamis, 1800as évekből terjedt, ismeretlen, teologusoktól van, amit azt se tudod kik voltak, az újvilág fordítást, csak 2000-től adták ki. De te is tudod hogy nem fordítás. Nagyon jól tudod hogy az a könyv nagyon is nem az igazságot írja!
Nem kellett nekem semmi, csak az igazi írások, hogy hamis írásokat porig tapossa! Bármikor állok elejbed és az átferdítedd bibládhoz. De már így is csúnyán elvlvézett az újvilág fordításod. És pedig csak nem is tőlem jött, hanem az igazi bibliából. Az egy dolog hogy te miben hiszel, és a véleményed se érdekel, ha ennyi érvet és igazságot nem vonsz le ebből akkor tényleg megérdemled az ítéletet. Csak hogy az nem pusztulat lesz!
Ha kell ezt bizonyítom neked. És az igazi írások újra gyüzedelmeskedni fog, mert isten szájából jön.
Az újvilágfordítás meg emberek szájából,
Én a bibliából válaszolok. De te viszont mások agyából. És még mindig vak vagy. Miért olyan fontos hogy érvekkel válaszoljak? Miért fontosabb az,hogy kínos helyzetbe hozz attól, hogy te hamis nézeteddel a pokolba ketülhetsz?
Melyik a fontosabb?
Láthadot te is hogy ferdötés az egész. És bizonyítottam, hogy a jehova biblia az összezavarodott írás! Elolvastad te azokat amit írtam, vagy csak olvastad de nem értelmezted?
Te meg arra adjál választ hogy a társula 'kezdetben volt a 'Szó'miért írta nagy betűvel? Erre válaszolj kedves tanu!
Én már annyi választ adtam neked, és annyi bizonyítékokat, hogy már rég félned kelle istentől. E helyett még neked áll feljebb hogy nem kapsz normális választ!
Itt mindem megtudhatsz a társulat fordítóiról. De ha nem olvasod el, vess magadra, még megbűntetne érte a felekezeted
"Mit is jelent a bibliában az isten, vagy Isten szó? Kizárólag tulajdonnév, melyet mindig egy-ugyanazon személyre alkalmaz az ihletet Szentírás, vagy másra is? És akikre alkalmazza, azoknak van-e valódi tulajdonnevük is vagy csak az "isten" megszólítás van?"
Na most figyelj de nagyon, aztán egy szavad se lehet hogy nem adtam korrekt választ. És remélem utánna félre mész bocsánatot kérni jézustól mer ő maga jehova! (megfog)
Előbb, nem a jehovatanui-társulat nézőpontja szerint prónálom elmagyarázni, hanem az eredeti írások nézete szerint.
Mivel istennek 3 személye van, mind a három személyét nagy betűvel írja az eredeti írás, mert mind három dolog ő maga. Az Atya, ugye személynév, a Fiú is ugye személy mert, az Atya földi személye 'Fiú' miatt. Mert Istent is nagybetűvel kezdi és az Urat is. nem kezdheti kis betűvel az írás, mert nem tárgy, hanem személy, a SzenLélek is személy, mert ugye neked is van lelked kedves tanu, és a Lelked nem kezhetem kis betűvel, mert az nem tárgy, hanem a te személyed! És egybeolvad a testeddel! Kedves tanu te ugye 2 részből állsz, az egyik a fizikai tested, a másik a szellemed, tehát te kettőségű vagy.
Isten hárómságból van: Az első - mindenhatósága. A második a földi fizikai léte. Harmadik a lelke!
És így egyesül ez a három dolog:
Az Atya a Fiú és a Szentlélek
A Fiú maga Jézus de hogy lehet ez?
Képzel el neked van egy családi neved, amit használsz, de viszond van egy művész neved is amit nagybetűvel írsz, a név ami a te munkásságodat igazolja,! Tehát így ismertek meg a rajongók így szeretnek ezzel a névvel azonosulsz!, és mind kettő nagy betű és mind kettő a te személyedhez tartozik
Például sztároknak is van rendes nevük, és van jehovának "művész' neve , az pedig jézus, igazolja hogy lejött testben és meg halt érted! És te ezt nem kis betűvel írod, és nem egy áramhoz hasonló személytelen erőnek hiszed, mert ez a legnagyobb bűn!
Ha nem fogadod el jézus mint isten, tagadod annak munkásságát, tagadod a kegyelmét, és alá becsülöd!
A jehovisták nem hisznek ebben, a jehovisták nem hiszik azért írák kis betűvel és azért ferdítették át , mert kénytelenek voltak ezt elfogadni, hogy jehova meghalna értük! Jehovisták elveszettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!