Ilyen van a Bibliában?
A Bibliában van olyan hogy az ember áldozat jó? Vagy ezt elítéli Isten?
És a pogány népek miért áldoztak fel embereket meg miért voltak olyan szörnyű rituáléjik?
!51!
Sajnálatos olvasni, hogy a Bibliát vizsgáló tekintélyek közül adott vélemény sem fontos.
Ez a vers nem Istenről szól, Jézus pedig isteni származású, és ez nem egyenlő a Teremtő mindenható Isten titulussal.
De hát Te tudod.
!52!
amit irok, azt sem mások támogatásáért teszem, még ha annak is látszik. Hanem mert igy gondolkodom egyénileg róla.
Szia
Van ilyenről írva a Bibliában Nagyon elítéli Isten, amikor embert, főleg gyermekeket áldoznak fel vallási rituáléban, hiszen hamis isteneknek áldoztak a régmultban így.
Mózes 12:31
"Ne tegyétek ezt Jehovával, a ti Istenetekkel, mert ők úgy imádják az isteneiket, hogy mindenféle utálatos dolgot tesznek, amit Jehova gyűlöl. Még a fiaikat és a lányaikat is elégetik az isteneiknek."
2Királyok 16:2–3
"Aház 20 évesen kezdett uralkodni, és 16 évig uralkodott Jeruzsálemben. Az ősapjával, Dáviddal ellentétben nem azt tette, amit Jehova, az ő Istene helyesnek tart. Ehelyett Izrael királyaihoz hasonlóan cselekedett, sőt a saját fiát is elégette áldozatként azoknak a nemzeteknek az utálatos szokásai szerint, amelyeket Jehova korábban elűzött az izraeliták elől."
2Krónikák 28:3
"Ezenkívül a Hinnom fiának völgyében áldozott, hogy az áldozatok füstje felszálljon, és elégette a fiait azoknak a nemzeteknek az utálatos szokásai szerint, amelyeket Jehova korábban elűzött az izraeliták elől."
Jeremiás 7:31
"Fölépítették a Tófet magaslatait, amely a Hinnom fiának völgyében van, hogy elégessék fiaikat és lányaikat, amit nem parancsoltam, és ami soha fel sem ötlött a szívemben.«
Számos másik helyen is ír arról a Biblia, mennyire elítéli Isten ezt a fajta istentelenséget.
# 33
"Én nem"
Dehogy nem. Te egy hívőt neveztél istenttagadónak. És ahelyett hogy bocsánatot kérnél letagadod hogy így tettél.
"A nem megtértnek mondja. A hívőnek azt tanácsolja, hogy mindent és mindenkit ítéljük meg. Ezt tettem. Már megint te magyarázol az én vallásomról? Mindig melléfogsz:)"
Ja hogy szerinted keresztények ítélkezhetnek mások felett de keresztények felett más nem ítélkezhet? :) Az igen, jó tudni :)
"Persze, semmi baj, nyugodj meg"
Tipikus keresztény reakció. Ha nincs érved inkább ne írj.
"Szerintem eléggé félreértetted a gazdag fiú példázatot. És ha elolvasod a szöveget, semmi ilyent nem mondott, sőt, még felhívta a figyelmét további fogyatékosságára is ..."
Én jól értettem. A kérdés inkább az, Jézus tanítása helyett miért követsz pogány hamisításokat?
"Nem az,cs ak bebizonyítottad, h nem érdet. Vajon miért van még a Bilbiában a páli teológia is? Azt miért hagyod ki? És miért fogod rá ennek ismerete nélkül, hogy logikai bukta? Miért gondolkozol úgy, mint egy materialista?"
Jézus tanítása a fontos. Valószínűnek tartom hogy Pál volt az aki elkezdet belehamisítani a pogány elemeket. Szóval kicsit sem érdekel mit mondott Pál. Hogy te egy pogány hamisítót követsz Jézus helyett, te bajod. Amúgy ha én azt mondom Jézus szavaira figyelj, miért leszek szerinted materialista? :) Nálad komoly zűr van, igaz?
"Te meg azt mondtad, hogy Isten mindenkit megöl a bűneiért. A kettő nem ugyanaz... Halál jár, de mégsem kaják meg, mert megváltás van"
A helyzet az hogy mindenki meghal, szóval mindenki megkapja a büntetést a te logikád szerint. Ezért mondom hogy egy nagy bukta.
"Te azt tapasztalod a világban, h Isten megöl, ha bűnt követsz el? Senki nem élne már a világon. Próbálj gondolkozni, ne akard a 76%-ost majmolni"
Te vagy az aki nem gondolkodik. Azt mondtad a bűnért halál jár. Ezek szerint Isten mindenkit halállal büntet mert egyszer mindenki meghal szóval totál felesleges volt eljönnie és meghalnia.
"Látod, 76%-os, milyen jól megítéltem a 45%-ost?"
Te még dicsekszel a hülyeségeddel?
"TE a testi halálról beszélsz, én és a Biblia a szellemiről. Állítólag ismered a Bibliát, kritizálod is, ilyen elemi dolgokról pedig nem tudsz? A muszlimok is hisznek a szellemben, mégis magad meghazudtolod, hogy ellenem csalhass?"
Én az alapján válaszoltam amit itt összehordtál. Abban nem esett szó szellemi halálról de teljesen mindegy mert így is totál értelmetlen. Szóval azt mondod Isten szellemileg öl meg ha bűnt követsz el? Ez szerinted jobb így? Olyan Istenben hiszel aki megöli a lelked mert bűnt követtél el?
"Akkor inkább olvass a neten:( Mondjuk egy kis alap keresztény teológiát. Mert hazugságokat állítasz a kereszténység nevében, utána azt cáfolod. Marha eredeti"
Ne fáradj. Ismerem a keresztény teológiát. Lehet jobban mint te. Tele van ellentmondásokkal és nagyjából logika bukta az egész.
# 40
"Nem mehetsz oda gyilkossági szándékkal senkihez abban a reményben, hogy majd jól alakulnak a dolgok mert még a gondolat, még a szándék is bűnös, hogy más életét elvedd nemhogy az erre irányuló cselekedet.
Ilyenkor szerintem az lett volna az egyetlen "keresztényi" (vagy zsidó vagy muszlim vagy akinek még benne van a szentírásába a történet) cselekedet, ha Ábrahám azt mondja, hogy: "Hiszek Istenben, megtartom amit tanított és ha te gyilkosságra kényszerítesz akkor nem az az isten vagy akinek mondod magad."
Szerintem nem egészen jött át neked a történet mondani valója. A történet érthetősége miatt tudni kell hogy Ábrahámnak sokáig nem lett gyereke és már le is mondott róla, de aztán mégis megszületett ami egy isteni csoda volt. Egy gyermek egyébként is az egyik legfontosabb a világon, Ábrahám számára pedig különösen az volt. Tehát a lényeg az hogy Isten próbára tette Ábrahámot azzal, vajon képes-e lemondani arról akit a legjobban szeret Istenért. Nem azt kérte hogy gyilkoljon meg egy random embert. Nem azt tesztelte Isten hogy Ábrahám képes-e gyilkolni, itt másról van szó. Továbbá Ábrahám nem egy átlag ember hanem próféta. Egy átlag ember valószínű úgy reagált volna ahogy azt írtad, de itt egy kiválasztott emberről, prófétáról bsezélünk. Az iszlám vallás szerint minden ember olyan próbának van kitéve amit meg tud oldani. Ábrahám próbatételébe bizonyára a legtöbb ember megbukott volna de Isten egy átlag embert nem is tesz próbára ilyesmivel. Ábrahám felismerte hogy ez Isten kérése és tudta hogy jól fog végződni. Tudom elsőre nem könnyű tanítás de ha végiggondold szerintem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!