Hol van az a rész a Bibliában, amely azt a jelenetet írja le, hogy Isten dühös és valaki - talán Mózes - gyorsan levág egy juhot vagy kecskét, majd odadobja elé?
...de nem erre gondolok: "A Teremtés könyvében az Úr arra utasítja Ábrahámot, hogy áldozza fel neki fiát."
Nem tudom, hogy te erre gondoltál?
nem, én valami bárányra emlékszem, hogy azt áldozott fel
de lehet, hogy csak az rémlik nekem, hogy izsákot akarta, de közbelépett az angyal és végül csak a bárányt kellett
Isten nem tud dühös lenni. A düh utoljára a 3. dimenzióban létezik. Isten a fejlődés utáni állapot felett van. Ő a minden. A dühöz kevés önismeret, világismeret, a düh betegség alapú tanulatlansága, sok erény hiánya.
Arról már nem is beszélve, hogy lekapcsolódottság a szellemi létről, meg időben kell létezni, miközben istenBEN létezik az idő, és a szellemi lét.
Ha megtalálod, amit keresel, írd le nekem privátba, én azt majd lefordítom neked érthetőre.
Itt is van egy rész, ami azt írja:
És monda Mózes Áronnak: Fogd a temjénezőt, és tégy abba tüzet az oltárról, és rakj reá füstölő szert, és vidd hamar a gyülekezethez, és végezz engesztelést értök, mert kijött az Úrtól a nagy harag, elkezdődött a csapás...
...és valának, a kik megholtak vala e csapás alatt, tizennégy ezer hétszázan; azokon kivül, a kik megholtak vala a Kóré dolgáért
Elég dühös volt és megölt sokakat, de ez nem az a rész, amit keresek, csak mutatom, hogy van ilyen a Bibliában.
Dehogynen sok helyen irja a biblia hogy Isten nagyon haragszik.
Pl. haragszik az engedetlensegre, a bűnre, a gonoszsagra, nem szereti a rosszat.
A megbanas jeléul aldoztak az Ó szovetsegben Istennek baranyt engesztelésként, Isten elfogadta ezt az engesztelest es megbocsajtott nekik.
Isten haragra gerjedt ez sok helyen van es pl.az hogy aki nem ter meg az pl.iszik az Isten haragjának poharából, igy Isten ítélete marad rajta. Tulajdonkeppen mindenen amiben bűn van azon Isten Ítélete van.Ezert jobb ha hamar megszabadul az ember a bűntõl
Két napja agyalok ezen a kérdésén, mert világosan emlékszem, hogy nemcsak hogy haragszik, hanem meg akarja ölni, és ezt azzal akadályozza meg, hogy valamit levág és odadob elé. Csakhogy az nem bárány volt. Aztán eszembe jutott...vérjegyes.
"És lőn az úton, egy szálláson, eleibe álla az Úr és meg akarja vala őt ölni.
De Czippora egy éles követ veve és lemetszé az ő fiának előbőrét és lába elé veté mondván: Bizony, vérjegyesem vagy te nékem!
És békét hagya néki." II Móz. 4,22-24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!