Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez a rész a Bibliáb...

Mit jelent ez a rész a Bibliában: "Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked Krisztus"?

Figyelt kérdés
Köszönöm!

2019. okt. 26. 09:19
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Előtte fejti ki Pál apostol, a bűnből való megtérésről szól, hogy a keresztények mondjanak ellent a bűnnek, éljenek Krisztus tanítása szerint, hogy még életükben megleljék Krisztust.
2019. okt. 26. 09:45
 2/5 anonim ***** válasza:
33%
Jézus áldozatába vetett hitük alapján igazságossá nyilvánítja azokat, akik addig, nem rendelkeztek ezzel a hittel, és nem is éltek azzal összhangban. Amig ezt nem tették, addig aludtak, Isten itélete alapján halottnak számitottak.
2019. okt. 26. 11:58
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Ez egy utolsó, összefoglaló, szlogenszerű mondat egy egymás nyíltszívű szeretére (=világosság, feltámadás) buzdító, és különböző bűnök, mint titkolni való dolgok (=sötétség, alvás) elhagyására, leleplezésére buzdító részben. Olvasd végig az Ef 5:1-13-et.

üdv

Stefán

2019. okt. 26. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Efé.5;

10.Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak.

11.És ne legyen közösségtek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is feddjétek azokat;

12.Mert a melyeket azok titokban cselekesznek, éktelen dolog csak mondani is.

13.Mindezek pedig megfeddetvén, a világosság által napvilágra jőnek; mert minden, a mi napvilágra jő, világosság.

14.Annakokáért mondja: Serkenj föl, a ki aluszol és támadj fel a halálból, és felragyogott tenéked a Krisztus.

15.Meglássátok annakokáért, hogy mimódon okkal járjatok, nem mint bolondok, hanem mint bölcsek:

16.Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok.

17.Annakokáért ne legyetek esztelenek, hanem megértsétek, mi legyen az Úrnak akaratja.

Mindent a maga szöveg összefüggésében és szövegkörnyezetében kell megvizsgálni, és rögtön megkapjuk a választ a kérdésünkere!

Ehhez kell hozzákeresni a témához tartozó igeverseket és máris biztosak lehetünk a dolgunkban!

Már ebből is kiderűl, hogy arra szólít fel az író, hogy ne maradjunk sötétségben, mindent hozzunk a világosságra! Minden, ami és aki a hazugságot kedveli és ahhoz ragaszkodik, az sötétségben van és inkább hisz a világ hazugságainak, mint Isten igazságának!

Ha valaki az igazságot keresi, és ki akar törni a sötétségből a világosságra, az Jézus Krisztusban fogja megtalálni! Semmilyen vallásban nincs meg az Isten igazsága, csak is egyedül Jézus Krisztusban!

Az ó szövétségi próféciák is mind róla szóltak, Ő róla tettek bizonyságot!

Jn.1,5.És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

Jn.3,19.Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

Jn.8,12.Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Jn.12,46.Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.

Röviden mindenki, aki szomjazik az igazságra (világosságra) az Jézushoz megy és Jézusban meg is találja!

Mt.11,28.Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Jn.6,35.Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.

Jn.6,37.Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.

Jn.6,44.Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Jn.6,45.Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Jn.6,65.És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.

Jn.12,46.Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.

Jézusban van a Világosság, az értelem, a bölcsesség, az örök élet! Ő Nélküle minden ember sötétségben él, azaz halott állapotban élik e földi életüket! Az élet, örök élet ( igaz Isten ismeret) pedig Jézus Krisztusban van!!!!

2019. okt. 27. 09:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a magyarázatokat!
2019. okt. 28. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!