Ilyen van a Bibliában?
A Bibliában van olyan hogy az ember áldozat jó? Vagy ezt elítéli Isten?
És a pogány népek miért áldoztak fel embereket meg miért voltak olyan szörnyű rituáléjik?
"A saját véleményed a te bajod, az senkit nem érdekel."
Nem ezt mutatod be, kisfiú?
"A 10. és 12. komment pedig persze hogy a tied. Ezzel a két példával igazoltad az állításaim helyességét."
Persze, semmi baj. Pihenjél végre, mert össze vagy zavarodva:)
"Látod, kedves 76%-os, csak igazam lett"
Lol, muszlim = materialista... Hogy tudsz ekkora ökörségeket erőltetni ahelyett hogy beismernéd hogy belebuktál a tudatlan ítélkezésbe?
"Lol, muszlim = materialista..."
Szegénykém, neked a muszlim materialista? Mondom, menj anyucihoz, ne itt vergődj, engem úgysem tudsz megfogni, kis rajongóm
Nos, kedves muszlim 45-ös, még egyser: ne gondolkozz úgy, mint egy materialista. (Igen, kedves 76%-os, neked ez azt jelenti, hogy muszlim=materialista, semmi baj nincs). Menj, vegyél még egy Dawkins könyvet, kell a pénz neki, jól megél az agyhalottakból
"Menj, vegyél még egy Dawkins könyvet, kell a pénz neki, jól megél az agyhalottakból"
Ez persze a 76-osnak szól, csak magatoktól nem jöttetek volna rá:)
Kicsit elkalandoztatok a témától de azét van egy érdekes történet a Bibliában.
Ábrahám és Izsák esete. Mert ott ugye Isten megparancsolta Ábrahámnak, hogy áldozza fel Izsákot amit kb senki sem furcsállt egy kicsit sem. Senki sem mondta, hogy Ábrahám, elmúltál 100 éves, szenilis vagy, ne beszélj már hülyeségeket. Inkább Izsák hagyta magát megkötözni és az oltárra fektetni. Én értem, hogy ez az engedelmesség szimbóluma és hát egy angyal az utolsó pillanatban megállította Ábrahámot de azért nekem mindig is nagyon de NAGYON fura volt, hogy még csak fel sem merült senkiben, hogy az egy igaz Isten miért is kényszerítene valakit gyermekgyilkosságra? Mert hát a hit szép dolog meg minden, de a gyilkosság meg minden ellen van amit a Biblia tanít. Ok Ószövetség trallala de akkor is. Ez senkit sem zavar egy kicsit sem?
"Aham, de akkor miért érvelsz úgy mint egy materialista. Már írtam egy logikailag helytálló magyarázatot, másrészt csak kijelented, h bukta"
Nem érvelek úgy mint egy materialista te viszont vaktában ítélkezel. Te most konkrétan egy hívőt neveztél istentelennek ami elég komoly probléma szerintem alapból + a te vallásod is kimondja hogy ne ítélkezz. Ja és semmiféle logikai magyarázatot nem hoztál.
"Bizonyítsd be. A Biblia elég logikai alátámasztást írt, h elfogadjam."
A Biblia semmiféle logikai alátámasztást nem ír. Egy nagy logikai bukta az egész. Sőt Jézus maga mondja hogy úgy üdvözülhetsz ha betartod a törvényt, nem azért mert elfogadod hogy isten lejött emberként és megölette magát.
"Nem, soha nem tettem ilyet:) Sokan rengeteg bűnből nyernek örök életet. Gondolkozzál már, ne legyél olyan, mint a 76%-os, vagy egy átlag materialista."
De, pontosan ezt tetted. Azt írtad szó szerint hogy amúgy a bűnért halál jár mindenkinek, amit Isten vére feloldoz. Mit jelent ez? Hogy egy olyan istenségben hiszel aki amúgy a legkisebb bűnért halállal büntet. De mivel eljött emberként és megölette magát a vére feloldoz. Aztán még a vérét és a testét is el kell fogyasztanod egy szertartás alatt. Mint valami vérben tocsogó barbár pogány vallás.
"Igen, de azt ugye tudod (dehogy tudod), hogy nem ezen tulajdonságai miatt mondjuk, hogy a szeretet Istene. A bűnösnek nem kell meghalnia, cska meg kell térnie. Senkinek nem kell meghalnia, ISten ingyen megváltott minket. És ingyen adja a szükségleteinket. Ez a szeretet Istene"
Az ugye megvan hogy mindenki meghal egyszer. Te is, pedig te elfogadod ezt a pogány hazugságot. Akkor most mi van? Mégis megkapod a halált mint büntetést? Szóval totál felesleges Jézus áldozata mert mindenképpen meghalsz. Totál logikátlan szóval gondold át miben is hiszel.
"Hát ne legyél szellemi öngyilkos. Próbálj gondolkozni, tanulni. Ne szajkózd, amit a neten olvasol, mert nekem nem élvezet, ha könnyedén cáfolgatlak, ahogy itt is vagy harmadszorra"
Nem a neten olvastam. Magamtól jutottam erre a következtetésre.
"Mert hát a hit szép dolog meg minden, de a gyilkosság meg minden ellen van amit a Biblia tanít. Ok Ószövetség trallala de akkor is. Ez senkit sem zavar egy kicsit sem?"
Ábrahám története pont rossz példa, mert ez inkább pont azt bizonyítja hogy Isten nem kér emberáldozatot. Jézus kereszthalála viszont egy véres emberáldozat.
Szerintem a pogány szokások sokkal szebbek, mint a keresztények.
Ha feláldoztak valakit, azt okkal nem tették, ellenben a kereszténységgel, ahogy csak úgy megölték a nőket, mert "boszorkányok" voltak.
"Szegénykém, neked a muszlim materialista?"
Neked volt az, ennek a logikátlanságára mutattam rá.
Elvégre te voltál aki leateistáztad meg materialistáztad a 45%-ost, majd amikor kiderült hogy muszlim, te közölted hogy igazad volt.
Fura hogy ennyire gyorsan elfelejted azt is amit te magad írtál. De ez esetben olvasd vissza a 10. kommentedet!
"Ábrahám története pont rossz példa, mert ez inkább pont azt bizonyítja hogy Isten nem kér emberáldozatot. Jézus kereszthalála viszont egy véres emberáldozat."
Na várjál csak.
Isten parancsolta Ábrahámnak, hogy játsszon Izsákkal henteseset a hegytetőn. És Ábrahám nem tudta, hogy mi lesz a történet vége. Nem tudta, hogy ha lesújt akkor az angyal majd megállítja. Ő úgy ment oda, hogy Isten a fiát akarja, ez van, megy a lecsóba. És nem csak az az egészben a fura, hogy eszébe sem jutott senkinek, hogy hát ilyesmit eddig nem szokott kérni a főnök. Sőt; hanem az, hogy Ábrahám olyan vak hittel hitt, hogy fel sem merült benne, hogy talán nem is Isten hangját hallja. Mert nekem az lett volna az első gondolatom, hogy Isten nem kényszerít gyilkosságra. Valószínűbb, hogy a sátán kísért Istennek kiadva magát. Hisz mi haszna volna Istennek abból, ha én gyilkossá válok és a pokolra kerülök? Eleve, ha ezt kéri tőlem akkor inkább éljen a fiam akit szeretek aztán a vége úgyis a pokol lesz, de legalább a fiam élhet. Logikus kérdések volnának, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!