Ilyen van a Bibliában?
A Bibliában van olyan hogy az ember áldozat jó? Vagy ezt elítéli Isten?
És a pogány népek miért áldoztak fel embereket meg miért voltak olyan szörnyű rituáléjik?
"Mert nekem az lett volna az első gondolatom, hogy Isten nem kényszerít gyilkosságra. Valószínűbb, hogy a sátán kísért Istennek kiadva magát."
Tökéletesen igazad van. Minden hívő emberben felmerül hogy Isten nem kérne tőle ilyet. És ez mind le is játszódott Ábrahámban is. Ez a történet megtalálható az iszlám vallásban is. A Bibliában pontosan nem olvastam el de az iszlám szerinti verzióban Ábrahám először kételkedik hogy valóban Isten kéri-e ezt, ő is azt gondolja ez csak a Sátán kísértése, sokáig vonakodik, de aztán rájön hogy valóban Isten az és tudja hogy jól fog végződni.
!8!
(Cselekedetek 20:28) . . ., hogy terelgessétek Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.
Nem Isten vérén lett megváltva, hanem a fia révén. Isten igy hozott áldozatot, és nem úgy hogy saját maga meghal, ami lehetetlen.
" Te most konkrétan egy hívőt neveztél istentelennek"
Én nem
"a te vallásod is kimondja hogy ne ítélkezz."
A nem megtértnek mondja. A hívőnek azt tanácsolja, hogy mindent és mindenkit ítéljük meg. Ezt tettem. Már megint te magyarázol az én vallásomról? Mindig melléfogsz:)
"A Biblia semmiféle logikai alátámasztást nem ír. Egy nagy logikai bukta az egész. "
Persze, semmi baj, nyugodj meg
"Sőt Jézus maga mondja hogy úgy üdvözülhetsz ha betartod a törvényt"
Szerintem eléggé félreértetted a gazdag fiú példázatot. És ha elolvasod a szöveget, semmi ilyent nem mondott, sőt, még felhívta a figyelmét további fogyatékosságára is ...
"Egy nagy logikai bukta az egész."
Nem az,cs ak bebizonyítottad, h nem érdet. Vajon miért van még a Bilbiában a páli teológia is? Azt miért hagyod ki? És miért fogod rá ennek ismerete nélkül, hogy logikai bukta? Miért gondolkozol úgy, mint egy materialista?
"Azt írtad szó szerint hogy amúgy a bűnért halál jár mindenkinek"
Te meg azt mondtad, hogy Isten mindenkit megöl a bűneiért. A kettő nem ugyanaz... Halál jár, de mégsem kaják meg, mert megváltás van
"Hogy egy olyan istenségben hiszel aki amúgy a legkisebb bűnért halállal büntet."
Ezt te írod, nem én. Látod, erről beszéltem az előbb. Te azt tapasztalod a világban, h Isten megöl, ha bűnt követsz el? Senki nem élne már a világon. Próbálj gondolkozni, ne akard a 76%-ost majmolni
Látod, 76%-os, milyen jól megítéltem a 45%-ost?
"Az ugye megvan hogy mindenki meghal egyszer"
TE a testi halálról beszélsz, én és a Biblia a szellemiről. Állítólag ismered a Bibliát, kritizálod is, ilyen elemi dolgokról pedig nem tudsz? A muszlimok is hisznek a szellemben, mégis magad meghazudtolod, hogy ellenem csalhass?
"Nem a neten olvastam. Magamtól jutottam erre a következtetésre."
Akkor inkább olvass a neten:( Mondjuk egy kis alap keresztény teológiát. Mert hazugságokat állítasz a kereszténység nevében, utána azt cáfolod. Marha eredeti
"Szerintem a pogány szokások sokkal szebbek, mint a keresztények."
Csecsemők elégetéséről beszélünk még mindig. Sajnálom, hogy ez neked szép:(
"Neked volt az, ennek a logikátlanságára mutattam rá."
Te 76%-os?:))) Ez paradoxon:)
" Mert nekem az lett volna az első gondolatom, hogy Isten nem kényszerít gyilkosságra."
Ábrahámnak is. Ezért mert belevágni, mert tudta, h Isten majd megoldja. Meg is prófétálta. Olvasd el azt a részt
" A Bibliában pontosan nem olvastam el de az iszlám szerinti verzióban Ábrahám először kételkedik hogy valóban Isten kéri-e ezt, ő is azt gondolja ez csak a Sátán kísértése, sokáig vonakodik, de aztán rájön hogy valóban Isten az és tudja hogy jól fog végződni."
Na így gondolják a keresztények is
"Nem Isten vérén lett megváltva, hanem a fia révén. Isten igy hozott áldozatot, és nem úgy hogy saját maga meghal, ami lehetetlen."
Keresztény tanítás szerint a fia vagyis Jézus szintén Isten, és ha a keresztények egy Istenben hisznek, azt jelenti hogy Isten saját magát születettei meg emberként majd öleti meg a nagy semmiért.
"Nem Isten vérén lett megváltva, hanem a fia révén. Isten igy hozott áldozatot, és nem úgy hogy saját maga meghal, ami lehetetlen."
ó bakker, hogy a sátán gyorsan zavart teremt:( Egy tanú hiányzott csak. Isten szellemi mivoltjában nem tud meghalni, az paradoxon, de megtestesülve már igen
76+45%-os, a tanúk ebben a tekintetben eltérnek a páli teológiától, mi keresztények ezt nem fogadjuk el, így nem tartozom sem felelősséggel, sem magyarázattal, amit a 24%-os ír. Ők a Miller féle hamis teológiát hirdetik, ami nincs benne a Bibliában, a páli teológia viszont igen, azért "felelek" én is, másért nem
1 Timóteus (Pál levele Timóteusnak)
3,16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, [Ján. 1,1.10.11. Fil. 2,5-10.] megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
De János apostol is írja a János evangélium 1. fejezetében
"Keresztény tanítás szerint "
Az eredeti keresztény élet, és annak tanitása, nem támogat ilyen oktatást, mivel ez valótlan.
A kereszténynek nevezett tanitásokban, sok minden van, ami nem az, aminek nevezik.
"azt jelenti hogy Isten saját magát születettei meg emberként majd öleti meg a nagy semmiért"
Az összes örök életű nevében köszönöm a nagy semmizést:)
Ezért vagy te troll, 45%-os, mert tudod, h az örök életért tette Jézus, h a hívő örökké élhessen. Nem vagy te muszlim, mert ők nem hazudnak
Tudomásom szerint a Bibliában is kételkedik és akkor az én nézőpontom szerint mindkét vallás ugyan azt a hibát véti. Hisz ha "megbizonyosodik, hogy Isten kéri" akkor már kapásból dobnám is el a kést. Mert ez NEM VÉGZŐDHET JÓL. Ugyanis, ha tudja, hogy isten kér tőle gyilkosságot akkor isten maga kéri a saját hívét arra, hogy az ellen cselekedjen amit elvár tőle. És egy Tökéletes és tévedhetetlen lény ilyet nem tesz, hisz ez ellentmondás volna. A másik probléma az, hogy erkölcsileg sem védhető a dolog. Hisz akkor az egész azt tanítja, hogy ha isten kéri akkor elkövetheted a legnagyobb bűnöket is amiket ember elkövethet hisz "tudod hogy jól fog végződni". Nem, nagyon nem! Nem mehetsz oda gyilkossági szándékkal senkihez abban a reményben, hogy majd jól alakulnak a dolgok mert még a gondolat, még a szándék is bűnös, hogy más életét elvedd nemhogy az erre irányuló cselekedet.
Ilyenkor szerintem az lett volna az egyetlen "keresztényi" (vagy zsidó vagy muszlim vagy akinek még benne van a szentírásába a történet) cselekedet, ha Ábrahám azt mondja, hogy: "Hiszek Istenben, megtartom amit tanított és ha te gyilkosságra kényszerítesz akkor nem az az isten vagy akinek mondod magad.".
Mert ugye van még egy logikai bibi. Hogyan bizonyítja egy halandó embernek Isten, hogy ő maga Isten? Hisz a halandó emberhez mérten a Sátán is van olyan hatalmas, hogy istennek hazudja magát. Hisz az ember miből látja a különbséget? Abból, hogy vörös a bőre és szarvai vannak nem pedig egy szakállas öregúr fehér köntösben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!