Valaki tudná értelmezni ezt a mondatot?
"Ahol ketten, vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük.
"Mt 18,20"
Kerestem sok helyen de nem tudom :/. Valaki segítsen, holnapra (vagyis most éjfél van úgyhogy mára kéne). Tiszta kómás vagyok, csak az elmúlt 2 órában 3x ejtettem le a telefonom, mert tüsszentettem, bealudtam és lefejeltem a szekrény sarkát.. Kérlek valaki!!
Szia
Ahhoz, hogy megértesük EZT a verset, dontos az előtte lévőket is elolvasni, mert együtt van igazán értelme. Máté 18:18–20
"Biztosak lehettek benne, hogy bármit köttök is meg a földön, az már meg van kötve az égben, és bármit oldotok is fel a földön, az már fel van oldva az égben. És higgyétek el, ha ketten közületek a földön egyetértenek abban, hogy valami fontos dolgot kérjenek, az én égi Atyám meg fogja adni nekik. 20 Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”
A gyülekezet felvigyázóinak ragaszkodniuk kell Isten Szavához. Ha valakit bűnösnek találnak, és úgy látják, hogy fegyelmezésre van szüksége, az ítéletük „már meg van kötve az égben”. Ám ha valakit ártatlannak találnak, annak az ítélete „már fel van oldva az égben”. Ezek az útmutatások hasznosnak bizonyulnak majd, amikor megalakul a keresztény gyülekezet. Az ilyen komoly ügyek mérlegelésére gondolva Jézus ezt mondja: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!