Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki tudná értelmezni ezt a...

Valaki tudná értelmezni ezt a mondatot?

Figyelt kérdés

"Ahol ketten, vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük.

"Mt 18,20"

Kerestem sok helyen de nem tudom :/. Valaki segítsen, holnapra (vagyis most éjfél van úgyhogy mára kéne). Tiszta kómás vagyok, csak az elmúlt 2 órában 3x ejtettem le a telefonom, mert tüsszentettem, bealudtam és lefejeltem a szekrény sarkát.. Kérlek valaki!!

2019. okt. 9. 00:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

Elmélkedés:

Egy édesanya szomorúan panaszkodta egy alkalommal, hogy a férje nem tud bocsánatot kérni. A férj jól tudja, hogy megbántja feleségét egy-egy cselekedetével vagy rosszindulatú megjegyzésével, de sosem kér tőle bocsánatot. Egy darabig aztán nem szólnak egymáshoz, s miután megnyugszanak újra beszélnek egymással, mintha mi sem történt volna. De a bocsánatkérés elmarad. Ez az apró hiányosság, ez a talán gyermekkorban meg nem tanult magatartás bizony megmérgezi kettejük kapcsolatát, s ki tudja, mi lesz a vége.

Jézus a békülékenységre, a testvéri szeretetre figyelmeztet minket az evangéliumban, amely a házastársakra és a családtagokra is vonatkozik. Próbáljuk személyesen vagy mások segítségét kérve megoldani a nézeteltéréseket, s ne engedjük, hogy ezek rányomják bélyegüket családi és más kapcsolatainkra.

Jól tudjuk, hogy milyen nehéz beismerni a hibát, s talán még nehezebb változtatni önmagunkon. Ha jószándékkal szeretnénk másoknak segíteni, hogy felülemelkedjenek emberi gyengeségeiken, akkor – bármennyire is furcsának tűnik – a változást magunkon kell elkezdenünk. Szavakkal nagyon nehéz bárkit is meggyőzni, hogy változzon meg, de ha mi képesek vagyunk a javulásra, akkor ez példa lehet.

Természetesen előfordulhat az is, hogy nekünk sem megy a változás. Éppen ez figyelmeztessen minket arra, hogy legyünk türelmesek másokkal.

2019. okt. 9. 01:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez azt jelenti, hogy amikor beszélgetnek, elmélkednek Jézusról, akár csak ketten is, akkor Ő ott van, az Ő ereje munkálkodik.
2019. okt. 9. 04:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A minőség fontosabb a mennyiségnél. Jézus szent szelleme nem a tömegben, hanem az igazságban és szeretetben lakik.
2019. okt. 9. 05:37
 4/14 anonim ***** válasza:
Jézus megjelenik a közösségben, ahova hívják.
2019. okt. 9. 06:07
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!!

De akkor most melyik xd?

2019. okt. 9. 07:04
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

A szövegösszefüggés alapján ez a kijelentés olyan esetekre vonatkozik, amikor a keresztény vének azért jönnek össze, hogy egyének közötti, komoly nehézségekkel foglalkozzanak, de az alapelv az összejöveteleinkre is érvényes

Jézus a bírói ügyekről beszélt, amelyeket megfelelőképpen kellett lebonyolítaniuk a gyülekezet elöljáróinak

De vonatkozhatnak Jézus szavai általában véve minden keresztény összejövetelre, amelyet az ő nevében mondott imával kezdenek és fejeznek be

2019. okt. 9. 09:51
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

Ezekkel a válaszokkal meg fogsz bukni hittanból! :D

Meg lehet bukni hittanból?

Máskor majd írd azt, hogy ha Isten ott él sok-sok emberben, de ezek nem találkoznak, nem beszélgetnek egymással, akkor nem tud közöttük lenni, csak bennük. Távolság is csak akkortól van, ha kijelölsz két pontot a térben. És ez még mindig nem elég. Nem elég egy helyre gyűlni, Istenről beszélni. Istenről beszélni nagyon könnyű ott ahol mindenki ugyan abban hisz. Magunkról kellene beszélni, a félelmeinkről, problémáinkról, kételyeinkről, örömeinkről, eredményeinkről, és ezt be kellene tudni fogadni megértéssel, segítő szándékkal, előítélet és irigység nélkül, és ez jelentené azt, hogy ott van köztünk, úgy is hívják ezt, hogy szeretet. Abból jön minden, az elfogadás, a megértés, a kegyelem, mindazok a dolgok amiket hiába birtokol egymagában az ember, mert csak egy másik emberrel szemben tudja gyakorolni.

Bár ennyit nem fogsz tudni írni, szerintem nyomtasd ki így az egész gyk kérdésed a válaszokkal.

2019. okt. 9. 14:33
 8/14 A kérdező kommentje:
Amúgy nyelvtan volt és nem hittan xd. Na mindegy a lényeg, hogy a 3masnak volt igaza.
2019. okt. 9. 15:22
 9/14 A kérdező kommentje:
Bocs a 4esnek volt igaza*
2019. okt. 9. 15:22
 10/14 anonim ***** válasza:
Nyelvtani szempontból értelmezve igen, bár ezt nem kérdeztem volna meg vallás kategóriában...
2019. okt. 9. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!