Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor kezdődött a papi cölibát...

Mikor kezdődött a papi cölibátus a K. Egyházban? Van Szentirási alapja?

Figyelt kérdés

2019. aug. 25. 16:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
29%
Nem kell ahhoz kellően hülyéének lenni, kedves utolsó. Elég az is, ha pap az ember nagybátyja. és látja azt, hogy mi történik. Hadd meséljek egy kicsit. Tehát adva van egy pap. (Sajnos a rangjában nem vagyok biztos, nem ismerem annyira őket. Ha jól sejtem, esperes.) Egy nagy város kedvelt papja. Aztán egyszer csak beteg lesz. Semmi baj! Az egyház felszólítja, hogy hagyja el a plébániát, ha nem tud dolgozni. Az a három szobát megtöltő vagyontárgy, amit az évtizedek alatt kapott a hívőktől, minden ott marad, hiszen a bőröndbe, amivel távozik nem fér bele. Elmegy egy szobába halálos betegen. Ennyi volt. Az anyaszentegyház annyit se mond, hogy habakuk. Gondolom, abban bíznak, hogy majd a nagyfőnök odafent kárpótolja.
2019. aug. 30. 19:00
 72/75 anonim ***** válasza:
71%

Ha azt mondod, hogy még azokat a tárgyakat se tudta elvinni, amiket ő kapott, szerinted a gyereke hogy örökölhetné azt az egyházi birtokot, ahol csak ideiglenesen szolgál? Meg melyiket? A mi papunknak már ez a 3. helye, ahol plébános. Ha lenne gyereke, akkor mind a három település egyházi javadalmait örökölné? Mi lenne azokkal, akik utána érkeznek?

Teljesen értelmetlen, s tényleg hülyének kell lenni, hogy valaki bevegye ezt az öröklés dolgot.

2019. aug. 30. 19:36
 73/75 A kérdező kommentje:

Olvastam a 68%- bejegyzèsèt ès megsajnáltam az illetèkeseket,sőt mèg jobban a bejegyzőt.

[link]

2019. aug. 30. 21:43
 74/75 A kérdező kommentje:

Lehet a 68% befutott a fürdőbe?

Vagy talán ünnepel?

Úgy sem tudja megülni az egèszet,vagy talán azt fogja hazudni,hogy megülte az összest?

2019. aug. 31. 12:12
 75/75 anonim ***** válasza:

Bár jó idő van, de nem vagyok fürödni.

Csak szimplán, egy hozzád hasonló notórius hazudozóval, nincs sok értelme foglalkozni.

2019. aug. 31. 13:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!