Számotokra mit üzen illetve hogyan értelmezhető az alábbi Szentírási vers?
Hát bevallom, így ennyiből kiragadva nem sokat tudtam értelmezni, de kimásoltam az egész Izajás részletet:
"Ezt mondja az Isten, az Úr, aki megteremtette az egeket és kifeszítette, aki megszilárdította a földet s rajta kisarjasztotta a növényeket, aki éltető leheletet ad a földön lakó népnek, és életet mindennek, ami csak jár-kel rajta: Én, az Úr, hívtalak meg az igazságban, én fogtam meg a kezed, és én formáltalak. Megtettelek a népnek szövetségül, és a nemzeteknek világosságul, hogy nyisd meg a vakok szemét, és szabadítsd ki a börtönből a foglyokat és a tömlöcből azokat, akik a sötétségben ülnek. Én vagyok az Úr, ez a nevem! Dicsőségemet nem engedem át másnak, sem tiszteletemet a bálványoknak. Nézzétek: a régebbiek beteljesedtek, és új dolgokat hirdetek előre. Mielőtt megtörténnének, tudtotokra adom őket."
A régi dolgok a teremtés, amit a rész elején ír le.
Az új dolgok pedig azok, hogy eljön a szolgája, aki a nemzetek világossága, és kiszabadítja a foglyokat, megnyitja a vakok szemét. A rész egyébként az Úr Szolgájáról szóló első ének. Az új dolgok, amit előre hirdetni fog, ez maga Jézus közénk érkezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!